Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
Inzaghi
Reactions:
Pridružio se: 11 Okt 2017, 11:31
Garaža: Peugeot 308 1.6 2010

Re: Grčka

Post od Inzaghi »

Ma ja vise sever Grcke nikad.

Prvi put sam bio na Sitoniji pre dve godine, prosle Tasos. Nista mi se ne svidja.

Da se razumemo, priroda je lepa, plaze prelepe. Ali nije mi neki utisak odusevljenja. Tesko mi to ispunjava bilo sta posle Kefalonije i Krita :D
Cifre su isto nerealne, ali moze da se nadje za svakog po nesto. Ali onaj haos nasi, Bugari, Rumuni, plus Grci, nema mesta za sve.

Ako vec biram, samo Jonska obala.

Ove godine nadam se nesto novo. U planu su Kikladi, najverovatnije kombinacija Naksos, Paros i Kufnisia. Videcemo vec ako ne bude bas nerealno.

Generalno za Grcku mi je na listi i Peloponez, Skijatos i Skopelos, Pilion a i dosta nekih manje poznatih ostrva. Ne znam samo kad sve to i sa kojim novcem :rofl:
Korisnikov avatar
AleksandarAca
Reactions:
Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance

Post od AleksandarAca »

Slazem se da sever polako, ali sigurno poprima taj Sutomore vajb :D

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

Korisnikov avatar
123456
Reactions:
Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna

Post od 123456 »

Parga je prelepa, uključujući i plaže i samo mesto. Jedna od retkih lokacija gde bih se vratio.

Poslano z mojega RMX3241 z uporabo Tapatalk

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Sever je odavno poprimio taj fazon u stopu ga prati Kasandra a Sitonija polako krece ali opet mi ima idalje neki smek sto ne mogu reci za ove pomenute.
Jbg ostrva su super i svi kazu i da su povoljnija ja samo nemam volju da putujem dugo tj da vozim pa trajekt itd. zato i gledam ove destinacije koje su mi na do 600km od kuce, toliko mogu da podnesem putovanje, varijante da se putuje iz dva puta tj spavanje negde usput iziskuje dodatni trosak za smestaj plus neko dodatno raspakivanje i pakovanje koje ne podnosim, itd.
Parga jeste lepa, meni licno daleko vec rekoh da ne mogu da vozim tako dugo a i mnogo strmija od Neosa koji nam je neki limit sto se tice hodnja uzbrdo-nizbrdo :)
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Avion :)

Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Pa znam da je to najbolja varijanta ali samo sto se tice duzine puta tj brzo stignes ne cimas se da vozis ali sve sotalo je idalje cimanje plus izadje to dosta kad saberes sve troskove ne moze da bude povoljnije.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Da skupljamo pare i da uzmemo neki plac, pa cemo posle da dignemo apartmane

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Lako ćemo za pare. Ko god ima šupu ili garažu u okolini Beograda, da pokriva GSP, odmah može da proda i za iste pare kupi gotov apartman na moru.

Mi ciljamo ove godine Ormos Panagias, u blizini Livrohio plaže. Deluje mi lepo, a kažu da je plaža među boljima na Sitoniji.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Inzaghi
Reactions:
Pridružio se: 11 Okt 2017, 11:31
Garaža: Peugeot 308 1.6 2010

Post od Inzaghi »

Tamo sam bio smesten pre dve godine. Mirno mesto, nema skoro nista, ali u malom centru pekara i kafic, idealno za dorucak dok sunce izlazi i przi. Ima dva ili tri restorana u mestu ali posto je malo mesto uvek su bili prepuni.

Plaza je fantasticna, pescana, ima i kamenje u nekim delovima, predugacka i samim tim nema guzve. Mesta i za lezaljke i za solo reziju.

20240630_181118(1).jpg
20240630_181203(1).jpg
20240701_141419(1)(1).jpg
20240703_131845(1).jpg
20240703_131845(1).jpg (52.08 KiB) Pogledano 189 puta
20240702_205720(1).jpg
Kabal
Reactions:
Pridružio se: 05 Avg 2015, 10:01
Garaža: Volvo XC60 D5 AWD

Post od Kabal »

Sent from my SM-S948B using Tapatalk

Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Inzaghi napisao: 12 Mar 2026, 22:29 Tamo sam bio smesten pre dve godine. Mirno mesto, nema skoro nista, ali u malom centru pekara i kafic, idealno za dorucak dok sunce izlazi i przi. Ima dva ili tri restorana u mestu ali posto je malo mesto uvek su bili prepuni.

Plaza je fantasticna, pescana, ima i kamenje u nekim delovima, predugacka i samim tim nema guzve. Mesta i za lezaljke i za solo reziju.

Slika

Ma idem na odmor, ne da obilzim restorane. Ova slika sa plaže je ono što mene zanima. Smeštaj je na par minuta hoda i ima lepo, veliko dovorište. Za sve ostalo tu je auto, a blizu su i veća mesta.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
noob
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:24
Garaža: VW Tiguan

Post od noob »

Ta slika je još i dobra, odlična, ima razmak između ležaljki.
Guglao sam na brzinu, ovo ne mogu da podnesem, ležaljka jedna na drugoj da može stavili bi, slušam šta priča do mene komšija i mogu da mu čitam poruke na telefonu ili on meni, za mene ovo nije odmor nego robija ko u ćeliji da nemaš kud:
https://nikana.gr/images/469/al-mare-ho ... ra-49.avif
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

trojanac napisao: 12 Mar 2026, 22:10 Lako ćemo za pare. Ko god ima šupu ili garažu u okolini Beograda, da pokriva GSP, odmah može da proda i za iste pare kupi gotov apartman na moru.

Mi ciljamo ove godine Ormos Panagias, u blizini Livrohio plaže. Deluje mi lepo, a kažu da je plaža među boljima na Sitoniji.
To je Trani Amuda plaza, jedan od naziva, odlicna plaza mi smo prosle godine najvise vremena proveli na njoj, dugacka, siroka, guzvu ne osecas, mesta za parking uvek ima duz plaze, ne mora da se ide ranije ujutro kao na druge plaze da bi ugrabio mesto, voda odlicna bistra, ulaz peskovit, e sad posto je to istocna obala umeo je vetric da pirka sto je standard za istocnu obalu i sto prija po vrucini, jednog dana bilo talasa pa se voda malo zamutila ali sve u svemu odlicna plaza.
Sam Ormos Panagias kako je vec neko opisao, mali, ribarsko mesto, nema nikakvog sadrzaja par taverni i par radnji, tako da sto se nas tice, koji volimo uvece da setamo, to nije izbor jer tamo nema gde da se proseta ali uvek moze da se sedne u auto i ode do drugih mesta, zavisi ko sta voli i trazi od letovanja i odmora.
E sad ima smestaja tu kod plaze blizu ali onda nisi blizu Ormosa tj jeste to sve blizu ali po meni nije za pesaka sa jedne strane ides preko brda uz more a sa druge ides ka magistrali a nije bas lepo za setnju do tamo, svakako kad ides autom sve je lako resivo.
Kakve su cene smestaja jel ste nasli nesto?

Mi smo obisli ceo taj potez uz more do Pirgadikie, ima tu jos par plaza ali onako nisu mi nesto, ove godine ako idem na taj kraj provozacemo se do Jerisosa, nije to daleko od Prigadikie jos nekih 20ak km preko brda
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Ja se sve više nosim mišlju da napravim bazen a onda me boli uvo hoću li ići na more ili ne. :D

Samo ako se sad uvalim i u to - neću kuću završiti još 10 godina... :D
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Postoji i montazni bazen kad te bude mrzelo da se bakces, razmontiras i zavrsis pricu.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Odgovori