Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: CL203 C160, PUG Expert 2.0hdi

Re: Grčka

Post od Darko »

Letovanja ce postati flex luksuz kako ide vreme. Ono fazon skuplje ti putovanje nego auto kojim ides tamo.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Cene zadnjih par godina idu sve vise na gore za najam smestaja u Grckoj, ja jos nisam nasao nista a ne znam ni gde bih ni kad isao, muka mi je svake godine od trazenja smestaja. Sto se mene tice Sitonija opet i uvek moze al zena se nesto premislja a nema pojma ni ona gde bi, svakako ne planiram 100e za noc na platim, nekih 80 je max ali kako stvari stoje tesko je naci a da vredi i smestaj i lokacija, avgust necu gledati tad je i najveca guzva i najskuplje je, bio prosle godine, neki pocetak jula ce vrv biti ako uopste nadjemo nasto.
Korisnikov avatar
123456
Reactions:
Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna

Post od 123456 »

Grčka i nije toliko skupa u odnosu na Hrvatsku.
Nama je ista cena u Hrvatskoj za kraj juna kao u Grčkoj za kraj jula.
A tek nam je za avgust solidno skuplje u Hrvatskoj. Sva tri puta isti broj osoba, i uporedive lokacije u obe države.

Poslano z mojega RMX3241 z uporabo Tapatalk

Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

I opet ce vecina ici. :)

Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk

Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Darko napisao:Letovanja ce postati flex luksuz kako ide vreme. Ono fazon skuplje ti putovanje nego auto kojim ides tamo.
Da nisam zamenio auto i da idem Hondom baš tako mu dođe. A ti skupi za novi auto kad te letovanje od 10 dana izađe laganih 2000e.

Mi smo počeli da idemo na 7 dana.

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Ko želi u Mudanju, neka mi se javi, mogu forumašima napraviti dobre uslove.

Sent from my CPH2581 using Tapatalk

Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Samo da dodam da je taj Halkidikija van Kasandre i Sitonije malo zapostavljen. Nekako ako ideš na Halkidiki prvo pitanje bude koji prst i ostalo ni ne gledaš. Mi smo prošle godine krenuli baš kasno da tražimo i na poznatijim mestima nije bilo ništa i na kraju otišli u Sozopoli - malo mesto, par restorana, pekara, onaj stari osećaj Grčke. Mi smo sa kumovima delili kuću pa ne znam koliko su varijante za jednu porodicu ali deluje povoljno. Nas je koštalo oko 90e po porodici za drugu polovinu avgusta. Pretpostavljam da isto važi za Mudanju i niz tih manjih mesta u okolini iznad prstiju. Otišli jedan dan do Nikitija, a pre toga bili pre desetak godina. Frapirao sam se jedno pet puta većom gužvom nego koju sam nekad gledao. Uveče ne možeš da prođeš od ljudi. Budva.

Uglanom sa grčkom je problem br. 1 što je na Bukingu mali izbor i skupo. Čak je i airbnb povoljniji. A ono što je najpovoljnije je da direktno startuješ smeštaje, ali to jeste cimanje, moraš x njih da pitaš da li imate tad i tad... Srednji vek u osnodu na buking. Ali može da se nađe.

Evo sad ćemo već drugi put idemo u Paraliju Pantelejmonas, koja je par km od Platamona. Veliki apartman na plaži, dobar parking, u junu - 60e, u julu je doduše 100, ali nam je u proseku 80e uhvatimo pola pola. A kako sam ih našao? Išao po google maps, gledao gde ima smeštaja uz more, obično bude i po neki review, slike i kontakt i na samim mapama.

https://blue-house.gr/el

Ali treba znati i šta da očekuješ, to nije veliko mesto sa zezancijama za decu. Ali meni (nama) mnogo više odgovara tako nešto, samo da nema gužve, a do Platamona može i peške (malo je avantura ako se ide noću - imali smo ekipu od 4 tinejdžera koji su OBOŽAVALI da idu tako svako veče).
Korisnikov avatar
Kornjaca Rade
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet

Post od Kornjaca Rade »

Ja vec godinama samo na Nikani rezervisem smestaj za sever Grcke. Par puta sam kontaktirao neke smestaje koje sam nalazio na guglu direktno ali budu iste cene kao na NIkani tako da sam to batalio. A na bukingu ti isti smestaji budu osetno skuplji uvek. Ove godine se namestilo da smo jos u februaru znali tacno kad cemo tako da sam uhvatio i neki popust od 20% koji je vazio za rezervacije do kraja februara. Mi obicno idemo sredinom juna 10ak dana pred skolski raspust ili isto tako u septembru posle raspusta. To bude bukvalno duplo jeftinije od avgusta kad ja svakako izbegavam da idem zbog guzve i vrucincine.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Sto se mene tice prvi prst tj kasandra ne dolazi u obzir, previse guzve, tesna mesta, plaze realno nikakve i tesne, posle Sitonije i onog izbora plaza na Kasandru tesko da bih isao sem u nekoj povoljnoj varijanti.
Treci prst nisam nikad bio ali ono sto gledam nekako me ne privlaci uopste, mesta mala, bez nekih sadrzaja, plaze sta znam opet mi nisu kao na Sitoniji, ali opet to je samo ono sto gledam po netu ne znam uzivo kako je.
Sever grcke sam dosta posecivao u svom zivotu jos od detinjstva, sva mesta od paralije do nei porija tako da cisto sumnjam da cu se tamo ikad vracati ali povoljnije je svakako nego halkidiki i sl.
Korisnikov avatar
vitezkoja
Reactions:
Pridružio se: 16 Nov 2012, 21:17
Garaža: w202 C200 KOMPRESSOR

Post od vitezkoja »

Ja rezervisao Stavros početkom jula, ispalo mi je oko 60--70e noć za nas dvoje i dete. Kontaktirao sam ih privatno jer smo prošle godine bili kod njih preko booking-a. Ispalo mi je jeftinije ove godine nego prošle

Sent from my 2406APNFAG using Tapatalk

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

I ta regija ume da bude povoljna, nudili mi ranijih godina ali nama nije zanimjliva nikako
Korisnikov avatar
Puzo81
Reactions:
Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium

Post od Puzo81 »

Kada se setim prošle godine avgust ma septembar 860evra za 7dana za troje odraslih i 3 dece muka me uhvati a ništa vau sem pogleda i mesta. Sarti, kod krsta na početku.
Korisnikov avatar
AleksandarAca
Reactions:
Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance

Post od AleksandarAca »

Al Mare je prva kuca na pocetku, mi smo bili jedne godine ,bilo je bas fino. To spada u ekskluzivniju ponudu u Sartiju, obzirom da su terase bas do mora. Ako se dobro secam, pre neku godinu, kada sam pitao posledniji put, najjeftinije nocenje je bilo 80 EUR van sezone.

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Sarti je povoljniji od Neosa ili Nikitia ali nama se nesto nije svideo, previse guzve u onim malim i tesnim ulicama uvece kad setas, parkiranje isto haos, bas neprijatan osecaj sudaranja sa narodom u setnji, sa malom decom tek problem moras da ih drzis sve vreme za ruku inace se izgubise u masi a tek ne kontam one koji jedu u onim restoranima na ulicama a pred tebe prolazi narod i svako te očeša, gurne, zeva u tanjir, bas losa prica ali mesto je sadrzajno.
Nama se Neos najvise svidja nekako najvise ima dusu plus sto nekako lepse izgleda od drugih sa onim ozbrdicama i nizbrdicama iako to zna da umara u setnji ali navikli smo, Nikiti najprostaniji tu nekako ne osetis guzvu ali sa najmanje sadrzaja i sa losom gradskom plazom, samo 2 puta smo se tu kupali, npr. u Neosu nikad popdne nisam video da je voda prljava, mutna ili da ima trave, bude ali jako malo a u Nikitiju svako popodne voda mutna kao dunav, puna trave, bas lose, mada nije ni bitno jer se svakako ne kupamo na gradskoj ali samo konstatacija.
Korisnikov avatar
mix024
Reactions:
Pridružio se: 25 Apr 2012, 22:12
Garaža: VW Caddy 2.0 TDI 150 KS

Post od mix024 »

Mi smo još u januaru rezervisali dve nedelje u Nikiani na Lefkadi.

Bili smo ranije već tamo, prosečan grčki smeštaj na samoj plaži, veliko dvorište, roštilj, plaža na manje od 10 metara od izlaza na terasu, parking u hladu.

Ove godine 70 eur noć u junu, prošli put bilo 60.

Inače, prošle godine smo pravili krug po Peloponezu, sve je znatno jeftinije, od cena po prodavnicama i restoranima do smeštaja.

Takođe je sve i nekako "Grčkije". Baš nam se svidelo.
Odgovori