Serija 1..ili

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Bestia
Reactions:
Pridružio se: 12 Avg 2016, 04:15

Serija 1..ili

Post od Bestia »

Pozdrav svima.
U potrazi sam za automobilom do nekih 10 hiljada evra.Mozda prva stavka koju gledam je osecaj u voznji.Komfor mi nije neka presudna stvar.Moze se reci da mi nije bitno da li suvozaca,ili putnici pozadi imaju mesta :D .Nazalost jos nemam svoju porodicu da bih o tome morao da razmisljamTakodje automobili planiram da vozim min nekih 4 godine.Nekim silnim iscitavanjima sam dosao do tri automobila koja dolaze u obzir.Neki od BMW Serije 1,Audi A3,Civic Svemirac 1.8 Type S.
Svestan sam da je Audi sa nekim 1.9, 2.0 TDi motorom mozda najpametnija kupovina,ali ono sto me odbija je sto je pomalo dosadan auto,u odnosu na BMW i Hondu.Honda me odbija sto mi deluje kao auto koji bi vozio def neki klinac,i sto mi bas ne pristaje za godine.Takodje Hondina instrument tabla mi je uzas.I onda nekako dodjoh do serije 1 dizelasa

Sad mene zanima koji motor i koje godiste uzeti da se uklapa u budzet.Ono sto bih takodje zeleo da naglasim da bih bio spreman i da uzmem starijeg godista i da ako treba zamenim lanac,i ako je jos nesto potrebno.Tj da uzmem auto do 7 hiljada i da ostali novac ulozim,za boljke koje ce mozda imati.
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Re: Serija 1..ili

Post od BigMazzy »

BMW ce ti pruziti mozda i najbolji osecaj u voznji, al moras svakako da probas, a isto tako nesto skuplji za odrzavanje od gore pomenutih, mada nije bas kvarljiv.
Ali ipak zadnja vuča, kardan iziskuju mali vece odrzavanje, mada nista strasno.
Ja sam vozio BMW keca 2006 godiste 2.o 163 ks i meni je taj auto bas legao. Motor sa lancem napred, stara serija, nepoderiv.
Drugar vozi isti 2.0 BMW trijka sa tim famoznim lancem pozadi, odmah je zamenio lanac po kupovini, set kvacila i evo vec 4 godine vozi bez kvarova ikakvih.

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Post od Dzoni_m »

Pa za taj novac ti treba da gledas F20/F21 (3 ili 5 vrata) i od godista 2015-to (LCI). Gledaj 118d i vise, ne 116 i 114 posto su to trocilindrasi (od 2015-te). Taj od 2015-tog je sa B47 dizelom i on nema problem sa lancem. I kasnije verzije N47 od 2012 vec ne bi trebale da imaju taj problem. Ja sam vozio 520D 2012 sa N47 i nisam menjao lanac niti se cuo niti je ikada menjan. Ispod 2011-tog bi bilo pozeljno menjati. Ali kao sto rekoh, za taj novac mozes naci 118d iz 2015-te.

ovo je samo primer, ne preporucijem konkretan auto: https://www.polovniautomobili.com/auto- ... 0_pl1_plv0
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

I found an interesting offer! Take a look:
https://m.mobile.de/fahrzeuge/details.h ... ndroid_vip

Busso motor, komfor, koža, sve. Da ga uvezeš i dodaš hiljadu evra i budeš miran godinama.
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Spider

Post od TheWickerMan »

Baš lep Thesis. Jedino ne znam da li može plin da se ugradi
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Eh ako ti ne poznaješ sitna crevca Alfa motora, ko onda poznaje? Jel može plin ili ne?
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Spider

Post od TheWickerMan »

Slika
Odgovori