Ja sam par puta u skorije vreme razgovarao sa nekim prijateljima koji su već duže vreme "nanišanili" baš Fronteru kao moguće sledeće njihovo vozilo, pri čemu apsolutno nisu u toku sa savremenim automobilima.Saša napisao: 08 Mar 2026, 12:11 Pa ko bi to želeo? To će kupiti samo neko totalno nesvestan problema. Ja iz predstrožnosti više nikad ne bih uzeo nijedan od njih.
Zbog svoje mirne savesti sam ih u dva navrata detaljno upozorio na 1,2 MHEV (da za sada nema dokaza da je po bilo čemu faličan (motor i/ili menjač), ali "da vuče poreklo iz jako loše porodice", tj. da je nastao na bazi motora koji je četiri godine zaredom osvojao nagradu kao motor godine u svojoj kategoriji, a onda je vreme pokazao da je verovatno najproblematičniji motor u poslednjoj deceniji u Evropi).
To što sam im rekao ih nije ni najmanje zabrinulo ( "Šta nas briga, pa, ima garanciju ..." ). Nju je više interesovalo da li ima "topao i ušuškan enterijer", a njega je brinulo da li je onaj gepek dovoljno veliki za njihove želje i šta bi od gepeka ostalo kada unutra ubaci i rezervni točak. I oduševio se kada sam mu rekao da se kod Frontere (kao opcija) ćopavi "veša" (putem vitla) ispod zadnjeg dela i bude odozdo "zalepljen" za pod (što je sistem koji je PSA i ranije koristio na nekim vozilima).