Cena servisa

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
pedalaš
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2023, 14:01

Re: Cena servisa

Post od pedalaš »

Nije to podrazumvano u Srbiji, baš onolika cena za redovan servis za nepremijum. Možda je to smešna cena za Nemačku ili drugde, ne i ovde.
A to je deo priče oko kupovine novog automobila, sa garancijom.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Bogami jeftinije odrzavati bmw u ovlascenom nego skodu.

Slika

Zamena ulja za kocnice je 4,200 u delti.
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

pedalaš napisao:Nije to podrazumvano u Srbiji, baš onolika cena za redovan servis za nepremijum. Možda je to smešna cena za Nemačku ili drugde, ne i ovde.
Cek malo, uvek se kukalo oko cena ovlascenog i uvek su bile visome cene. To je uvek cena garancije. Niko ne kaze da je smesna cena, naprotiv. Cudi me da covek nije trazio predracun.
Jednostavno se ne moze udovoljiti ljudima.

Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk

Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

ftj napisao:Bogami jeftinije odrzavati bmw u ovlascenom nego skodu.

Slika

Zamena ulja za kocnice je 4,200 u delti.
3.0 TDISlika

Sent from my CPH2581 using Tapatalk

ChobbyNS
Reactions:
Pridružio se: 30 Avg 2017, 15:25
Garaža: Lancia Delta 1.4 tjet

Post od ChobbyNS »

blaugrana napisao: 06 Mar 2026, 21:27
pedalaš napisao:Nije to podrazumvano u Srbiji, baš onolika cena za redovan servis za nepremijum. Možda je to smešna cena za Nemačku ili drugde, ne i ovde.
Cek malo, uvek se kukalo oko cena ovlascenog i uvek su bile visome cene. To je uvek cena garancije. Niko ne kaze da je smesna cena, naprotiv. Cudi me da covek nije trazio predracun.

Slazem se, ali kad vidis da je za ekivivalnet bmw cena 15000 manja, onda se zapitas koja je poenta kupovina skode.
Nit je lep auto, nit povozan, nit premijum a cene momacke.
Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4

Post od zdushan »

Nema poente, sem ako si drugi vlasnik
Tada se narativ promeni za 180 stepeni.. kada se auto oslobodi jarma ovlascenih reketaša..
Sro se mene tice, živeli prvi vlasnici!!

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: Vitara S 1.4T

Post od pedja »

U januaru 2025, mali servis (sa svim filterima) za Scenica dci je bio nešto preko 18000 dinara, u ovlašćenom.

TapaT

Korisnikov avatar
123456
Reactions:
Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna

Post od 123456 »

Sve je stvar izbora i dubine džepa.
Ako se neko odluči za novi auto, u startu je raščistio sa padom vrednosti, skupim servisima...ili je bar trebalo da raščisti.
Problem je ako neko kupuje auto izvan svojih mogućnosti.

Samo ne treba posmatrati tudje primere kroz svoju prizmu. Što je za nekoga gubitak vrednosti ili posedovanja, drugi to i ne oseti. Previše je stvar kompleksna i treba je posmatrati iz više uglova. Malo su smešni komentari u stilu vozim polovan auto, izbegao sam pad vrednosti i ovlašćeni servis i zaj*** sam sistem.

Poslano z mojega RMX3241 z uporabo Tapatalk

Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Ja sam vozio nov auto, iz salona isteran. Sluzio me fantasticno do zadnjeg dana, i pad vrednosti je poslednja stavka koja me brine. I polovnom pada vrednost, a bas u dinar da gledam sve kad me na komunalije i sl. drzava klepa i tu su mi vezane ruke, stvarno nemam vremena. Pruzim se koliko sam dugacak i teram dalje.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4

Post od zdushan »

Pada vrednost svakom, i svako ima svoju matematiku. Neka je i smesna. Ja sam posedovao i nov, a i polovne primerke. Nekog manje boli glava sa novim, mene vise, kao i psiha i dzep, s obzirom na BG uslove eksploatacije (opsti nemar, bahacenje, kljucarenje i grebanje po parkinzima)..
Po mojoj matematici, manje me kosta polovan a vozim auto vise klase i sa boljom opremom. Sve ovo vazi ako se ima pameti i srece da se odabere pravi primerak (do sada posluzilo), i menja na 4-5 godina.
U svakom slucaju, ziveli prvi vlasnici, neka ih bude sto vise!!

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Ne znaš ti šta znači pečat... ja sam moje pečate uramio što je prvi vlasnik terao u ovlašćeni.

Slika
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
pedalaš
Reactions:

Post od pedalaš »

ChobbyNS napisao: 07 Mar 2026, 11:07
blaugrana napisao: 06 Mar 2026, 21:27

Slazem se, ali kad vidis da je za ekivivalnet bmw cena 15000 manja, onda se zapitas koja je poenta kupovina skode.
Nit je lep auto, nit povozan, nit premijum a cene momacke.
Tako visoka cena redovnog održavanja Škode u ovl. mreži u Srbiji ima punu ekonomsku logiku ... Ne treba zaboraviti koji brend u Srbiji godinama prodaje najviše automobila, koji brend ima najveće učešće kupaca iz reda korisnika budžeta RS, a za sva ta vozila treba od strane korisnika budežeta RS plaćati i redovno održavanje dok traje garancija ... A zakon velikih brojeva je tu nemilosrdan. I zato i treba da za Škodu u Srbiji bude skupo, najskuplje ...
Doduše, kao kolateralna šteta tako tokom perioda garancije ekonomski stradaju svi oni kupci koji nisu iz reda korisnika budžeta RS, ali, to je samo njihova zla kob ...
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Tom logikom bi trebalo da bude obrnuto, da servis za Škodu bude najjeftiniji jer se ide na brojnost. Pa niko nije osuđen da kupi Škodu, sem državnih firmi koje su u talu sa Škodom.
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Apsolutno pogrešno. Koliko god da bude cena država plaća, a pošto su najbrojniji za ostale kupce ih nije toliko briga. Drugi su većinom firme na veliko uzele auta i dobili dil za cenu pa i oni su namireni. A fizička lica ko šiša.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Slika
pedalaš
Reactions:

Post od pedalaš »

Gaginh0 napisao: 07 Mar 2026, 20:49 Tom logikom bi trebalo da bude obrnuto, da servis za Škodu bude najjeftiniji jer se ide na brojnost. Pa niko nije osuđen da kupi Škodu, sem državnih firmi koje su u talu sa Škodom.
Pa, kada se plaća na teret budžata, u Srbiji se ništa ne gleda da bude najjeftinije. Naprotiv. Gleda se da je što skuplje, da se što više drpne. A ogroman broj vozila Škoda brenda na redovnom održavanju u ovl. mreži po tim cenama omogućava da se baš mnogo "uzme".
Odgovori