Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Zimske gume - da ili ne?
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Zimske gume - da ili ne?
Upozorio ga covek da vozi polako, ali da je to ok. 
Strpljen spasen 
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: Vitara S 1.4T
S obzirom da ove zime verovatno više neće biti ozbiljnijeg zimskih karakteristika, evo kraćeg osvrta na LingLong zimske gume:
Dosta dobre, posebno za uloženo.
Bez neprijatnih situacija. Skoro sam po kiši ganjao po tramvajskim šinama, iznenađujuće dobre. Po snegu su svuda prošle, po kiši nema problema na kočenju. Skoro sam "pritegao" kočnicu sa 60, blizu semafora (nikoga nije bilo iza), stao sasvim uredno. Hoće malo da proklizaju na kretanju, pri jačem gasu, ali je Vitara lagana...proklizaju i nove Hankook letnje, mada malo manje.
AS GY na Scenicu su bile malo bolje na snegu, i uopšteno, ali je jedna koštala malo manje od sve četiri LL.
Verovatno će se brže trošiti, ali se nadam da se neću ja baviti zamenom.
TapaT
Dosta dobre, posebno za uloženo.
Bez neprijatnih situacija. Skoro sam po kiši ganjao po tramvajskim šinama, iznenađujuće dobre. Po snegu su svuda prošle, po kiši nema problema na kočenju. Skoro sam "pritegao" kočnicu sa 60, blizu semafora (nikoga nije bilo iza), stao sasvim uredno. Hoće malo da proklizaju na kretanju, pri jačem gasu, ali je Vitara lagana...proklizaju i nove Hankook letnje, mada malo manje.
AS GY na Scenicu su bile malo bolje na snegu, i uopšteno, ali je jedna koštala malo manje od sve četiri LL.
Verovatno će se brže trošiti, ali se nadam da se neću ja baviti zamenom.
TapaT
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Kakve su na testovima LL vs. premium proizvođači?
Послато са SM-S926B помоћу Тапатока
Послато са SM-S926B помоћу Тапатока
- pedja
- član 001
Nadam se: dobre 
TapaT
TapaT
- pedja
- član 001
Da dovršim sa zimskim LL gumama:
Juče 140 tempomat do Ražnja i nazad, od Ražnja do Sokobanje solidan tempo i po krivinama. Nigde neki problem. Doduše, bilo je suvo i ne previše toplo.
Sasvim korektne gume, tj. za taj novac odlične.
Eh da, usisavaju kamenčiće kao blesave. Da li su mekane, pa se sve živo uglavi u njih...
TapaT
Juče 140 tempomat do Ražnja i nazad, od Ražnja do Sokobanje solidan tempo i po krivinama. Nigde neki problem. Doduše, bilo je suvo i ne previše toplo.
Sasvim korektne gume, tj. za taj novac odlične.
Eh da, usisavaju kamenčiće kao blesave. Da li su mekane, pa se sve živo uglavi u njih...
TapaT
Ako je verovati ovim testovima, LL se baš vrlo brzo haba.
- Prikačeni fajlovi
-
- IMG_20260306_075205.jpg.31611fd5f11c180c699fbd30d01a3c42.jpg (69.78 KiB) Pogledano 637 puta
To su letnje.
Burazer prešao 20k sa zimskim linglong i kaže da su pred kraj.
Aha ... A zimske im traju kao premijum pneumatici ...
- dag81
- Kontakt:
To je ok. Ako je ocekivao da guma 17 18 19 kosta 50-60€ i da se ponasa ok, a da predje 40k km onda je uzeo pogresan brend.ftj napisao:Burazer prešao 20k sa zimskim linglong i kaže da su pred kraj.
Po meni, ako su testovi tacni, idealan odnos cene/ponasanja/kilometraze. Pricam za letnju, zimsku njihovu bas ne bih stavljao.
Nije ništa očekivao, po meni je super što su ok gume ovako, nisu rang nekadašnjih kineza, tigra ili save, bukvalno drže kao prave gume a koštaju 1/4 cene mišelina.
LL u dimenziji 245/40 19 je duplo jeftinija od Save... A teško da je duplo lošija
letnja
letnja - dag81
- Kontakt:
Neka ostane tako i odlicno. Da predju 20-25.000km max ali da se dobro ponasaju, uboli su dobar deo potreba trzista. Vecina ljudi vrti oko 10-15.000km godisnje, znaci 3god mirni za male pare.
Ja sam uzeo letnje, videćemo koliko će trajati, i kako će se pokazati. Mada i ja sam čuo da se brzo troše, ali za ove pare, vredi ih testirati