Alat
Re: Alat
Jedan odlican kilo kljuc 4-20Nm, zgodan, praktican, precizan. Cena mu je zvanicno oko 16000 din, na KP moze da se nadje i za manje ako se naleti.
Ja ga imam na poslu i kome treba namenski, preporuka.

Sent from my SM-S926B using Tapatalk
Ja ga imam na poslu i kome treba namenski, preporuka.

Sent from my SM-S926B using Tapatalk
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Alat
Za meni bi bio idealan neki od 4-30 Nm jer se recimo svećice stežu na 24 Nm ali nažalost nisam našao takav. Moraće ipak biti dva ključa. Jedan za te manje vrednosti i jedan za veće (sposoban recimo i za zatezanje točkova). Za sada se pouzdam u osećej u rukama (a koji me retko do sad prevario). No moment ključ je ipak sigurica i gospodski način, stegneš na koliko kažu i ne razmišljaš dalje.
Stavio letnje, sto se mene tice, savrseno radi. Zavrnem na kec, pa onda rucno na 100nm.
Inace, izgleda da su u Kemoimpexu na Savskom nasipu, pored toga sto su malo izgrebali felne(vec su bile, pa se ne potresam) uspeli da mi izgube sraf i stavili drugi. Ok, zurio sam tad, znam da vise kod njih ne idem.
Inace, izgleda da su u Kemoimpexu na Savskom nasipu, pored toga sto su malo izgrebali felne(vec su bile, pa se ne potresam) uspeli da mi izgube sraf i stavili drugi. Ok, zurio sam tad, znam da vise kod njih ne idem.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ako ces da bude po PS-u moras svake godine da kalibrises moment kljuc u nekom telu koje se bavi time. Sto jeftiniji kljuc, to je manja sansa da je precizan. To su vec neki detalji koji su nebitni za hobi nivo, ali kada pricamo vec o PS.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Ja sam taj uzeo skoro, vrsi posao, tockove stezem na ruku ali sam ovaj kljuc najvise korostio i koristim za male servise (filter i cep kartera)Saša napisao: 13 Mar 2026, 08:54 Od ponedeljka biće u Lidlu u prodaji moment ključ od 80-210 Nm (u kompletu sa kratkim nastavkom i 3 gedore 17, 19 i 21, ako sam dobro video), za nekih 1.990 dinara. Biće o.k recimo za stezanje točkova.
Od ponedeljka ima i onih stopa za ispod auta, tronozac, to vec x puta propustam a sad moram da kupim def.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Ne navode u Lidl flajeru koji je tačno ali našao sam (prema kutiji, izgledu i dodacima) neke testove na You Tube-u i kažu da je taj 80-210. Naravno, i ja bih voleo da je manje jer mi za točkove realno i ne treba. Takođe mi treba najviše za svećice i druga stezanja u aluminijumu, tu je najbolje koristiti moment ključ.