Servis - Razno
-
Heineken
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL
Re: Servis - Razno
Nije ovde, Valeo je fabrika bio. Još za ovu verziju motora ne ide isti zamajac kao za ostale 2.0 jtdm. Samo Valeo je tada imao zamenski.
Drugar mi malo pre šalje sliku računa za ( drugi ) redovan servis ( sadašnje ) Škode Oktavije sa slabijim 2,0 TDI ( 2024. godište ).
Ulje motora, svi filteri i zamena ulja kočnica, 46.140,38 dinara.
Ulje motora, svi filteri i zamena ulja kočnica, 46.140,38 dinara.
- zdushan
- Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
- Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4
Evo cena servisa za Superba od pre neki dan
Sasvim neovlascen, naravno
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Sasvim neovlascen, naravno

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
ovo su normalne cifre a ne ona deracina u ovl.
Ja se ozbiljno razmišljam da kupim dizalicu i samo male servise da radim. Sve ostalo imam.
Jedan auto dnevno da uradim bilo bi mi dovoljno.
Ja sam menjao pre par nedelja komplet set kvačila sa zamajcem na 159,Luk set u kome dolazi druk,,korpa i lamela Luk-ovi a zamajac Valeo.
Ali je različit taj Valeo u Luk-ovom setu od Valeo zamajca u Valeo set-u,onaj unutrašnji ležaj je mnogo veći. Sachs nisam mogao da nađem komplet sa zamajcem,samo razdvojeno,mnogo skuplje.
Luk set sa nekim popustima izašao 50K a taj Sachs bi bio 90k
Ali je različit taj Valeo u Luk-ovom setu od Valeo zamajca u Valeo set-u,onaj unutrašnji ležaj je mnogo veći. Sachs nisam mogao da nađem komplet sa zamajcem,samo razdvojeno,mnogo skuplje.
Luk set sa nekim popustima izašao 50K a taj Sachs bi bio 90k
Na fukcioniše to baš tako sjajno. Svaka mušterija hoće da ima majstora koji sve rešava a ne da kod jednog tera samo na mali servis a drugi da traži kvarove.Dare4x4 napisao: 06 Mar 2026, 15:23 Ja se ozbiljno razmišljam da kupim dizalicu i samo male servise da radim. Sve ostalo imam.
Prvi put kad odbiješ mušteriju za nešto više od malog servisa, taj se neće vratiti.
A druga stvar, od par hiljada dinara zarade svaki dan, teško da se može živeti.
Mislio si na one na dva/četiri stuba ili krokodilku?Dare4x4 napisao:Ja se ozbiljno razmišljam da kupim dizalicu i samo male servise da radim. Sve ostalo imam.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Razmišljam o dvostubnoj ali moraću da se pozabavim konkretnim dimenzijama da mi ne bi puno smetala kad se ne koristi. One makazaste su za to praktičnije ali mnogo manje prostora ima ispod podignutog auta.
Svaka bi bila neka vrsta kompromisa.
Svaka bi bila neka vrsta kompromisa.
Koliko je potrebno ispod dizalice da bude debeo pod. Pošto ću raditi garažu na novo pa možda i ubacim sebi jednu dizalicu.
Pored same debljine, moraš paziti i na sam kvalitet betona i na armaturu ploče. Takođe, pripazi i na visinu, tj. da li je imaš dovoljno.
Имам једно потпитање...
Pa debljina ploče bi bila 30-35cm i armatura 8 ili 10. A za visinu bi trebalo da je 3.8-4m dovoljno.
Ja imam kanal i iskreno upravo to sam ovih dana pomislio, ne znam koliko se uzima za zamenu ulja ali sto kazes jedan dnevno dosta uz ostale vidove zarade koje inace imamoDare4x4 napisao: 06 Mar 2026, 15:23 Ja se ozbiljno razmišljam da kupim dizalicu i samo male servise da radim. Sve ostalo imam.
Sve preko 20cm debljine AB ploce ili temeljnih stopa je dovoljno za stubnu dizalicu, visina ti je dovoljna 3,5m ako hoces ful da dignes jer sve te dizalice dizu do 2m visine , pre bih rekao oko 180cm u fulu, plus sama visina vozila koja je oko 1,5m od zemlje sto u ovom slucaju bude manje jer dizalica hvata od sajtni
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ovde imas neka generalna pravila.sebekkg napisao: 06 Mar 2026, 16:43 Koliko je potrebno ispod dizalice da bude debeo pod. Pošto ću raditi garažu na novo pa možda i ubacim sebi jednu dizalicu.
https://automotiveliftexperts.com/pages ... 0WW1a0XKa9

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
ChobbyNS napisao: 06 Mar 2026, 16:07Na fukcioniše to baš tako sjajno. Svaka mušterija hoće da ima majstora koji sve rešava a ne da kod jednog tera samo na mali servis a drugi da traži kvarove.Dare4x4 napisao: 06 Mar 2026, 15:23 Ja se ozbiljno razmišljam da kupim dizalicu i samo male servise da radim. Sve ostalo imam.
Prvi put kad odbiješ mušteriju za nešto više od malog servisa, taj se neće vratiti.
A druga stvar, od par hiljada dinara zarade svaki dan, teško da se može živeti.
Za ovo prvo si u pravu. Iako moze tokom vremena lagano siriti ponudu (npr zamena diskova i plocica, kocionog ulja i slicno).
Verujem da je dare na ovo mislio kao na dodatni posao/hobi..
a sto se tice par hiljada dinara dnevno, jeste vrlo malo ali zar tako ne zivi vecina ljudi u srbiji. Dovoljno je pogledati koja je medijalna plata.