Gradski auto do 6000e
Gradski auto do 6000e
Pozdrav svima. Potreban mi je polovnjak za grad do pomenute cifre. Manji auto, drugi u porodici, vozice se iskljucivo u gradu(mozda neko prigradsko mesto). Uslova je nekoliko: benzinac, 5 vrata, ako je moguce sto veci prostor za sedenje i napred i nazad (gepek nebitan, ne mora ni da ga ima), i naravno, potrosnja sto manja:). Prostor unutra sam napomenuo jer nekad nam treba da se nas cetvroro porodicno vozimo u njemu, zato 3 vrata ne dolaze u obzir. Iscitao sam neke teme na forumu, najcesce se preporucuje Toyota Yaris, Suzuki Sfift, mozda Honda Jazz...mozda pre svega iskustva ljudi koji voze slicne automobile po gradu. Hvala.
- Boky89
- Pridružio se: 22 Apr 2020, 23:14
- Garaža: Nissan Juke Nismo Rs, Nissan Micra k13 1.2 dig-s, Nissan Primera P11, Renault twingo c06
Re: Gradski auto do 6000e
Koji god manji auto sa malom pravom kilometrazom,ako ti već nije konkretno bitan proizvođač. Yaris, jazz, swift svejedno, svi su odlicni ako se uzme dobar primerak. Ja bih ti mozda savetovao Clio 3 fejslift benzinca, 1.2t ili 1.6. Uštedećeš neki evro mozda na kupovini taman da ti ostane za servis, gume mozda ili tako neke sitnice za pocetak. Ima sasvim dovoljno mesta za 4 odrasle osobe, solidan gepek za mali auto.
- mironiko
- Pridružio se: 05 Jan 2017, 10:46
- Garaža: Subaru Forester e-Boxer Basic 2024. + Škoda Fabia 1.2 HTP 2004.
- Kontakt:
Mi uzeli ženi Corsu D 1.4 90ks, automatika. Imao stotinak hiljada, lepo očuvan - jako smo zadovoljni. Topla preporuka.
Sent from my Pixel 8 using Tapatalk
Astra >> Lambo
Ne znam da li bih se usudio na automatik, imamo drugi auto koji je manualac, moglo bi da bude zanimljivo kad se voze jedan za drugim..
. Hyundai I20 je nekako izbio u prvi plan, dobio sam info od dva vlasnika koji su prezadovoljni...a i cena mu je dobra....ako neko ima jos neka iskustva, samo pucajte...
Kuma vozi drugi po redu i20, ovaj je valjda 2019. mislim, prethodni bio 2012-13. oba kupljena nova, za tih skoro 15 godina ni sa jednim apsolutno ništa vanredno nije bilo (iako je kilometraža ukupno manja od 100k, pa možda i nije neki reper), ali svakako je pouzdan auto. Jedino što mene ne kupuje ničim posebno, nekako baš prosečan auto i kome to odgovara, odličan izbor. Sestra je sad u potrazi za autom sa sličnim kriterijumima i ona je najbliža Korsi D (doduše ona ima specifične zahteve oko motorizacije
).
Имам једно потпитање...
A koliko trosi corsa d?mironiko napisao: 26 Feb 2026, 22:52 Mi uzeli ženi Corsu D 1.4 90ks, automatika. Imao stotinak hiljada, lepo očuvan - jako smo zadovoljni. Topla preporuka.
- AchtungDichtung
- Pridružio se: 02 Jun 2020, 13:11
Jeste li razmisljali od Fiatu 500L?
Veliki je izbor primeraka koji su kupljeni kod nas, samim tim sigurnija je kupovina:
https://www.polovniautomobili.com/auto- ... =price_asc
Ako vam je potrosnja bitna gledajte benzin + plin ili dizel i nema greske.
Veliki je izbor primeraka koji su kupljeni kod nas, samim tim sigurnija je kupovina:
https://www.polovniautomobili.com/auto- ... =price_asc
Ako vam je potrosnja bitna gledajte benzin + plin ili dizel i nema greske.
- mironiko
- Pridružio se: 05 Jan 2017, 10:46
- Garaža: Subaru Forester e-Boxer Basic 2024. + Škoda Fabia 1.2 HTP 2004.
- Kontakt:
Vozi se isključivo u gradu, kraće relacije, letos/jesenas se držala na oko 7l, sada je oko 8l.Leonn napisao:A koliko trosi corsa d?mironiko napisao: 26 Feb 2026, 22:52 Mi uzeli ženi Corsu D 1.4 90ks, automatika. Imao stotinak hiljada, lepo očuvan - jako smo zadovoljni. Topla preporuka.
Astra >> Lambo
Moja rodjaka je imala nov I20 koji je vozila do 75k. Ja sam ga vozio malo pre prodaje, meni je to bila kanta, posebni je los utisak bio na volanu, tu se nesto razlika, ista proca je i sa Kia Rio. To je bio onaj model oko 2012 sto se prodavao
Kad je teško - Bax !
i20 je jeftin auto ne treba ocekivati previse od njega, korektan auto kome treba za prevoz od tacke A do B, nije tako lose uradjen inace relativno pouzdan i ekonomican, odrzavanje nije skupo, fino ide, imao sam ih nekoliko komada 1.2 i 1.4 a postoji i 1.6 sa 126 konja ali samo u prvoj generaciji, to verujem da bas lepo ide ali su redji
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Najcesci su 1.2 koji su za grad sasvim korektni i to je to. Kod ria me nerviraju mala stakla, bukvalno moram da dignem glavu da bi video napolju. To kompenzuju veliki retrovizori ali za pocetnika bas i nije dobra kombinacija.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Da, tako sam nesto i mislio...zimi posebno u Beogradu, krace relacije, ne znam da li ima auto ispod 8lmironiko napisao: 03 Mar 2026, 08:37Vozi se isključivo u gradu, kraće relacije, letos/jesenas se držala na oko 7l, sada je oko 8l.Leonn napisao:A koliko trosi corsa d?mironiko napisao: 26 Feb 2026, 22:52 Mi uzeli ženi Corsu D 1.4 90ks, automatika. Imao stotinak hiljada, lepo očuvan - jako smo zadovoljni. Topla preporuka.
Nesto se mojoj supruzi na kraju ne dopada I20....tako da odustajem od toga...ali je I10 odjednom "lep"...a i Suzuki splash, videla ga je, dopao joj se...iskreno nisam ni znao da postoji taj model.
Clio. Bolji od većine navedenih.
I10 koji sam vozio, bolji auto od i20, vise km, bolje opste stanje.
Kad je teško - Bax !
Ako joj se sviđa Suzuki Splash, onda gledaj i Opel Agilu. Isto izgleda.Leonn napisao: 03 Mar 2026, 13:01Da, tako sam nesto i mislio...zimi posebno u Beogradu, krace relacije, ne znam da li ima auto ispod 8lmironiko napisao: 03 Mar 2026, 08:37Vozi se isključivo u gradu, kraće relacije, letos/jesenas se držala na oko 7l, sada je oko 8l.Leonn napisao:A koliko trosi corsa d?mironiko napisao: 26 Feb 2026, 22:52 Mi uzeli ženi Corsu D 1.4 90ks, automatika. Imao stotinak hiljada, lepo očuvan - jako smo zadovoljni. Topla preporuka.
Nesto se mojoj supruzi na kraju ne dopada I20....tako da odustajem od toga...ali je I10 odjednom "lep"...a i Suzuki splash, videla ga je, dopao joj se...iskreno nisam ni znao da postoji taj model.