Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
noob
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:24
Garaža: VW Tiguan

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od noob »

Dzoni_m napisao:Koje inovacije nude kinezi?

Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Opcije, velike baterije 6000-7000-8000mAh, kamere (vivo X300 Pro ili vivo X300 Ultra sa 7000mAh i gimbal u kućištu kamere) koja oduva kamerame iPhone i Samsnug (kažem to kao korisnik iPhone). Savitljivi Foldovi bolje rešeni i veće baterije u njima od odnosu na Samsnug (ne useca im se ekran folija kao na Samsnugu pa mora biti otvoren preko noći), iPhone kasni par godina i još nema Fold. Brzina punjenja, silicijum baterije koriste bar već 2 godine itd. itd.
Dosta stvari su otišli ispred, ali nisu toliko popularni kod nas jer se nisu probili u EU.
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Znaci u Sangaj na sajam, pa da se kupi.

Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk

Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Post od Dzoni_m »

Ja ne vidim tu nikakvu inovaciju. Cak i taj fold je tu vec aman deceniju. Sto je u tehnoloskoj sferi vec matora stvar. Znaci nikom nije problem da je napravi. A i dalje je nisa. Nisa je jer i jeste proizvod za malu skupinu ljudi koji se loze na to. To je zanimljivo 2-3 meseca i posle toga ne. Ako i toliko. Nema tu misljenja, prodaja to prosto potvrdjuje.
Telefoni su prestali da donose revoluciju tamo negde 2015-16. Unapredjenja tu i tamo su evolucije i ne vidim problem u tome. To sto neko misli da je ono sto proizvodjac reklamira kao bitnu stvar, svi moraju odmah da skoce i implementiraju je vema bazican pogled. I da bas u toj EU imas sve da kupis od tih Kineskih prozvodjaca. Sve se prodaje. Odes u bilo koji techno-store stoji gomila. Ali bukvalno gomila, sa sve ponudama operatera tu na licu mesta, vase je samo da potpisete ser :)
99% tih "inovacija" nisu bitne. Nikome, osim prozvodjacu i onom sto se lozi na taj brend. Sta jeste bitno je da kupcu odgovara kako radi, kao je integrisano sa njegovim drugim uredjajima, sta je podrzano sta nije i za EU kupca jako bitno i osetljivo gde idu moji podaci.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Imam utisak da se nikad cesce nisu menjali telefoni nego zadnjih 10g. I na forumu se bogami tema nekad znala usijati, a u praksi od tih nekih unapredjenja i nema neke vajde.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ja sam ih ranije menjao na dve godine, kako istekne ugovor. Ovaj sam kupio van ugovora. Izdržao 3 pune godine and counting. A nije neki flagship.
Stvarno nemam ideju šta sledeće.

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Masinac
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2019, 15:59

Post od Masinac »

Pre je bilo poente menjati ih. Npr skok sa HTC Magic na HD2 je bio nebo i zemlja.... Sad kad i midrangeri imaju sasvim pristojne spec, razlika je nikad manja... Mozda se app otvori za koji milisekund brze ali to je to... Nema vise nekog napredka.

Ja trenutno koristim Mi10T PRO koji je izašao 2020 godine, sasvim zadovoljava moje potrebe. Trenutno bi ga menjao samo za nešto manje, dosadilo mi da nosim ciglu u džepu... Zato gledam S23.
Ali da mi neko sad ponudi spec ovog Mi10T PRO u pakovanju od S23/S24 - bez razmišljanja bih uzeo.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Imao si M10T Pro u pakovanju boljem nego S23, Mi 12X.

I dalje su retkost valjani telefoni, da nisu cigle. Narod izgleda ne radi ništa drugo u slobodno vreme sem zombiranja u telefon.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Menjaćemo i ređe telefone.

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Masinac
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2019, 15:59

Post od Masinac »

nidza napisao: 02 Mar 2026, 05:33 Imao si M10T Pro u pakovanju boljem nego S23, Mi 12X.

I dalje su retkost valjani telefoni, da nisu cigle. Narod izgleda ne radi ništa drugo u slobodno vreme sem zombiranja u telefon.
Jeste, ali to je sad vec poprilicno mator fon kao i Mi10T PRO, a na ovom mi je bat jos uvek dobra pa ne bih da se kockam :D
Jeste, sve cigla do cigle.
Dodatno ne pomaze sto ja volim i da flesujem telefon i teram bez Google servisa, a na novima je to sve teze i teze. I onda kad sastavis kompaktno pakovanje i mogucnost otkljucavanja/flesovanja...bukvalno nema nista.
Tako da cu posle 20 godina cackanja telefona, morati da priznam poraz i uzmem nesto zakljucano i ograniceno, ali makar kompaktno.

@Geza to ce pogoditi samo onu manjinu koji uopste znaju kako da sideloaduju app, ili jos vaznije gde i kako da nadju app koja nije na plat store, a to je jako mali procenat korisnika. Vecina cak i mladih je toliko operisana od tehnologije, da verujem da su u Google zakljucili da im 99.9% korisnika nece ni skontati da su bilo sta uveli - zato i uvode tako nesto.
Ali mozda ovo bas bude neki wake up call za open source zajednicu, pa se ponovo aktiviraju ljudi i omasovi custom ROM modovanje i slicno....sto vise zakljucavaju, vise ce biti potrebe za istim. Graphene OS sad vec pregovara sa drugim proizvodjacima da napravi partnerstvo i da se Graphene prvi put od kad postoji odvoji od Pixela, za sad se Motorola cini kao moguci partner. Naravno mozda su ovo samo moje zelje, ali vreme ce pokazati.
Odgovori