Koliko troši?

Iskustva sa gorivima i uljima
Odgovori
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Re: Koliko troši?

Post od Heinz »

pedalaš napisao: 01 Mar 2026, 09:56 Distanca od oko 920 km. Beograd - Kolašin - 4 puta penjanje do ski centra na Bjelasice i nazad i povratak u BG.
Ali, povratak posle Prijepolja preko planine Jadovnik ( oko 25 km makadama ) i posle ka Sjenici, Ivanjici, Guči i ...
CRV 1,5T AWD 6MT.
Da li si posetio Drekavca u tunelu? To beše tamo negde, na tu stranu (gde je snimano, ako se ne varam).
pedalaš
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2023, 14:01

Post od pedalaš »

Da, navigacija telefona je jedno vreme pokazivala da se negde ispred nalazi tunel "kod Drekavca", ali do njega nisam došao, jer je navigacija odjednom pokazala da puta uskoro apsolutno više nema :) Bio sam najpre malo zbunjen, kako put odjednom može "da nestane", ali sam se okrenuo i onda otišao alternativnom planinsko-šumskom "stazom" :) Bez preterivanja, mislim da sam se najpre u prvoj brzini išao bar 10-ak km ( od ukupno oko 25 km makadama ), jer ono nije put, ono je "teška razvalina" :) Ali, bilo mi je baš mnogo interesantno i svakako veoma, veoma lepa uspomena.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Taj tunel je trebalo da bude deo nekog nikad napravljenog puta od PP do NP, tako nešto.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: Vitara S 1.4T

Post od pedja »

Prijepolje-Sjenica, kako se ne bi kružilo 40km, iako lepim predelima.

Više puta pokretan i zaustavljan projekat. Poslednji put je "vaskrsao" kada je krenula priča novog AP.

Kako stvari stoje, ako je do AP, neće skoro :D

TapaT

Korisnikov avatar
Kornjaca Rade
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet

Post od Kornjaca Rade »

Heinz napisao:Taj tunel je trebalo da bude deo nekog nikad napravljenog puta od PP do NP, tako nešto.
Tih tunela inace ima 5, ne jedan :) . Nalaze se iznad manastira Mileseva i deo su nezavrsenog puta Prijepolje - Aljinovici (negde na pola puta Nova Varos - Sjenica). Kolima moze da se dodje na jedno pola km od prvog tunela koji je i najduzi i to je taj iz filma Lepa sela. Ostali tuneli su odmah posle, ide se maltene iz jednog u drugi, svuda tu moze peske da se prodje.

A postoji i taj stari put od Mileseve ka Aljinovicima kojim je verovatno pedalas prosao. Na njega se skrece desno malo ranije od manastira.

Pored njega ima i dosta bolji makadamski put ali od Brodareva pa preko Stranjana i preko maltene vrha Jadovnika u Aljinovice.

Ima tu na samom vrhu Jadovnika i podzemni vojni objekat i heliodrom.

Inace ko je u tom kraju preporucujem i da se obidje vojni aerodrom Dubinje u Sjenici. Posle bombardovanja aerodrom je napusten i moze slobodno da se udje i obilazi. Seljaci zauzeli urusene kaponire za avione i drze unutra stoku,seno i mehanizaciju :) . Zanimljiva je i voznja pistom, pogotovu ako ima snega.

SlikaSlikaSlika

SlikaSlikaSlika

Odgovori