Nov automobil - budžet 25k
Re: Nov automobil - budžet 25k
meni je vitara sa premier (GL+) opremom no brainer za oko 22.000e. možda je do toga da baš i ne ispratim svako vozilo i cenu na tržište ali mislim da za te pare nema da neko tako dobro ubada u meni bitno - performanse i pouzdanost.
Ja neću reći da ne treba gledati pouzdanost, ali mi je malo nelogično da je pouzdanost prvi kriterijum kod kupovine novog auta. Pogotovo kad se još i gleda dužina garancije. Znači kupuješ nov auto, debelo ti se ta garancija naplaćuje, pa zar nije ok da ipak staviš neke druge kriterijume (koji će ti nekom vrstom uživanja vratiti tu unapred plaćenu cenu) pre pouzdanosti. Naravno, ne kažem da treba uzeti dokazano đubre od auta, ali ako kupuješ auto da ga voziš 5 godina, garancija ti je 5 godina, zašto bi npr. nauštrb pouzdanosti kupio manuelca ili slabiji, a "pouzdaniji" motor.
Имам једно потпитање...
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Symbioz je gledao kum pre mozda mesec dana. Prostora ima, gepek je solidan (mislim da je zadnja klupa klizna) ali ima tako detalja gde se vidi da su malo stedeli. Kod vozaca su oni napucani ekrani i sl.Spa-Francorchamps napisao:Planiram da pogledam i njih, pre svega S-Cross.
Captur, Symbioz, Kamiq su takođe na listi... Sad sam video i neku ponudu za T-Cross Life+ 1.0 DSG, meni bolje izgleda od Kamiqa, mada je i skuplji
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Kod mene je rezon malo drugačiji - kupujem da bih koristio minimum 10 godina. Zato manuelac. Garancija mi pritom nije presudna, dovoljne su i standardne 2-3 godine. Većina problema - ako ne i svi - pokaže se ionako odmah, već u prvoj godini, zar ne? A ako auto za te 3 godine nije pokazao ni najmanji problem - velika je verovatnoća da ga (uz kvalitetno održavanje, naravno) neće ni biti. Čemu onda uopšte recimo garancija od 7 godina - radi moje dobrobiti ili dobrobiti servisa (da me veže za njih na tako dug period?). I šta uopšte tačno podrazumeva takva garancija? Pročitali ste baš sva ona sitna slova? Razmislite malo o tome…elMaestro napisao:Ja neću reći da ne treba gledati pouzdanost, ali mi je malo nelogično da je pouzdanost prvi kriterijum kod kupovine novog auta. Pogotovo kad se još i gleda dužina garancije. Znači kupuješ nov auto, debelo ti se ta garancija naplaćuje, pa zar nije ok da ipak staviš neke druge kriterijume (koji će ti nekom vrstom uživanja vratiti tu unapred plaćenu cenu) pre pouzdanosti. Naravno, ne kažem da treba uzeti dokazano đubre od auta, ali ako kupuješ auto da ga voziš 5 godina, garancija ti je 5 godina, zašto bi npr. nauštrb pouzdanosti kupio manuelca ili slabiji, a "pouzdaniji" motor.
Ja ih nisam čitao, ne zanimaju me, volim da kupim kola od onih koji su morali da čitaju. 
Имам једно потпитање...
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
S-Cross odličan. Primetno veći od Vitare, a opet prihvatljivih dimenzija za gradske uslove. Ja bih njega gledao pre nego Vitaru.
Javi se da ti dam kontakt tamo.
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Javi se da ti dam kontakt tamo.
Posetite www.garaza.rs !
Pa, recimo. Ja sam sa Ceedom imao peh posle mislim 6 godina, da mi je pukla opruga na prednjem desnom tocku. Reseno je u garanciji u ovlascenom servisu. Tako da nije to samo za dobrobit ovlascenog servisaSaša napisao:Kod mene je rezon malo drugačiji - kupujem da bih koristio minimum 10 godina. Zato manuelac. Garancija mi pritom nije presudna, dovoljne su i standardne 2-3 godine. Većina problema - ako ne i svi - pokaže se ionako odmah, već u prvoj godini, zar ne? A ako auto za te 3 godine nije pokazao ni najmanji problem - velika je verovatnoća da ga (uz kvalitetno održavanje, naravno) neće ni biti. Čemu onda uopšte recimo garancija od 7 godina - radi moje dobrobiti ili dobrobiti servisa (da me veže za njih na tako dug period?). I šta uopšte tačno podrazumeva takva garancija? Pročitali ste baš sva ona sitna slova? Razmislite malo o tome…elMaestro napisao:Ja neću reći da ne treba gledati pouzdanost, ali mi je malo nelogično da je pouzdanost prvi kriterijum kod kupovine novog auta. Pogotovo kad se još i gleda dužina garancije. Znači kupuješ nov auto, debelo ti se ta garancija naplaćuje, pa zar nije ok da ipak staviš neke druge kriterijume (koji će ti nekom vrstom uživanja vratiti tu unapred plaćenu cenu) pre pouzdanosti. Naravno, ne kažem da treba uzeti dokazano đubre od auta, ali ako kupuješ auto da ga voziš 5 godina, garancija ti je 5 godina, zašto bi npr. nauštrb pouzdanosti kupio manuelca ili slabiji, a "pouzdaniji" motor.
Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Nov automobil - budžet 25k
To je sitan kvar koji ću rado platiti iz svog džepa ako se desi. Za mene takve duge (i skupe) garancije imaju smisla ako će recimo pokriti popravku ili zamenu celog motora ako neki agregat na njemu otkaže i dovede do kompletnog otkaza motora. A znamo iz prakse jako dobro da takve stvari neće nikada uvažiti, tako da… neka, hvala, sam ću. 
Nije bila poenta u vrsti kvara, vec da sam i posle 6 godina odvezao auto i sve je uradjeno o njihovim trosku.
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: CL203 C160, PUG Expert 2.0hdi
Vozio sam nedavno aktuelni seat leon 1.0 tsi 90ks.Spa-Francorchamps napisao: 25 Feb 2026, 15:59 Planiram da pogledam i njih, pre svega S-Cross.
Captur, Symbioz, Kamiq su takođe na listi... Sad sam video i neku ponudu za T-Cross Life+ 1.0 DSG, meni bolje izgleda od Kamiqa, mada je i skuplji
Ima dosta vibracija na leru. Uzmi to u obzir da ti ne bi smetalo posle.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Ti si baš perfekcionista. Vozio sam mnoge jednolitarske turbo motore sa 3 cilindra i istina je da je njihova kultura rada nešto drugačija ali da to toliko vibrira i smeta, nisam primetio.
Posetite www.garaza.rs !
A opet, teocilindrasi manje vibriraju od cetvorocilindrasa dizela, a o zvuku da ne govorimo
Sent from my SM-S926B using Tapatalk
Sent from my SM-S926B using Tapatalk
Bukvalno. Fali mi moja Fabia 1.0 sa 110ks, u poređenju sa ovim traktorom pod haubom (1.6 dizel). Fabia se nije tresla praktično uopšte u leru, dok je to primetno kod Karoqa.
Sent from my SM-S936B using Tapatalk
Sent from my SM-S936B using Tapatalk
Uvek možete da pređete na neko bolje vozilo sa Mjet motorizacijom 
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Kamiq 1.0 je prilicno kultivisan motor, po gradu je stvarno milina voziti ga (automatik).