Alat
Re: Alat
Ovo je neki slabiji, kao šrafilica. Nema četvrtku od pola cola nego hex prihvat. Za njega nema velikih ključeva, nego možda do 13mm i šrafcigeri.ljuba napisao: 21 Feb 2026, 11:41Evo sada kod nas slična 20 eur bez baterije i punjača...blaugrana napisao:
Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk
Sent from my SM-S906B using Tapatalk
-
milekmilek
- Pridružio se: 12 Sep 2017, 14:29
Kupio sam pre nekoliko god. aku odvijač koji je kopija Makite, mislim da nije koštao ni 20e i savršeno mi obavlja posao 2 puta godišnje. Pri tome ostali aku alati su mi isključivo original Makita, al' za odvijač nisam želeo da dajem više.
Realno za 2 puta godisnje ce i najgori kinez da zavrsava posao odlika kvalitetnih alata se ogleda kroz cestu upotrebu i tu je bitan kvalitet kao iza sve ostale stvari, pitanje koliko bi sluzio da ga koristis 2 puta dnevno npr. mozda bi riknuo za par meseci
Verovatno mislis na zeleni. On je 400nm a ovaj skoro 1900nm.OMP napisao: 18 Feb 2026, 15:27 Meni je ovaj u lidlu skup obzirom da je nekad bio jeftiniji cak i duplo a isto je bio sa baterijom i punjacem jedino ako je taj bio slabiji
Ovaj odvrce centralne srafove lagano, i dosta je glomazniji od zelenog, nije za celodnevno nosanje, ali kad zatreba milina je imati ga, ako ne odvrne sraf bar ce ga otkinuti
U ponudi imaju električnu motornu testeru, pa ako neko planira da kupi bolje da je ne kupuje. Prošli put komšija uzeo ali mehanizam za stezanje lanca je od plastike. Takođe sam šraf koji nateže lanac je suviše slab i odmah se slomio, a mač se drži za testeru samo na jednom šrafu. Rezultat toga je da lanac ne može da se zategne, ako ga zategnemo ručno on se brzo olabavi i non stop spada.
ne znam koje su snage ali citao sam da je i taj slabiji zavrsavao posao za tockove i sl. stvari e sad ako je ovaj skoro 5x jaci onda vredi ovaj novac i ako stvaro radi kako treba da radi sa tih 1900NmChobbyNS napisao: 23 Feb 2026, 11:33Verovatno mislis na zeleni. On je 400nm a ovaj skoro 1900nm.OMP napisao: 18 Feb 2026, 15:27 Meni je ovaj u lidlu skup obzirom da je nekad bio jeftiniji cak i duplo a isto je bio sa baterijom i punjacem jedino ako je taj bio slabiji
Ovaj odvrce centralne srafove lagano, i dosta je glomazniji od zelenog, nije za celodnevno nosanje, ali kad zatreba milina je imati ga, ako ne odvrne sraf bar ce ga otkinuti![]()
Imam neku einhelovu el. testeru, ta je otplatila sebe jedno 10x do sad, koliko je ta gradje posekla kad se radili neki krovovi i montazne konstrukcije plus jos neka drva za ogrev par godina i sl. stvari da ne poverujes a bila neka smesna cena doduse jos pre 10+ godina kupljena, samo ostren lanac vise puta i jednom menjano crevo za podmazivanje lanca
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ovo deluje ozbiljno, bar po izgledu. Za tockove, bar po deklarisanoj snazi 400 Nm mi ne deluje uverljivo. Bas sam neki dan odvrtao tocak Boschom od 1000Nm, i izgleda je od soli bas zapeklo, ili ni baterija nije bila skroz puna, ali nisam mogao da odvrnem, a rukom je stezano bilo.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money