Dobro veče
Re: Dobro veče
Šta mu je ?
Sent from my SM-S926B using Tapatalk
-
Heineken
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL
Zet bi da kupi pa me interesuje kako su se pokazali pogotovo na većim km tipa 150+ hiljada km
Provereni 1.4 (95ks)fire fiatov motor starije generacije, isao u mnoge modele jos od polovine dvehiljaditih. Motor kao motor je raga. Prelazi bas dosta. Nema neke performanse, 6 brzina, trazi dosta saltanja, pogotovo pri preticanjima. Servisi su medju jeftinijima, komplet za mali servis sa najskupljim uljem 6000 dinara. Nema majstora koji ga ne zna.
Ono sto "krasi" taj motor, pogotovo nakon euro5 normi je da zavisno kako mu zapadne moze da trosi ulje od o.1dl do 0.5l na 1000km, i to je jednostavno tako zavisno od stila voznje. To je nesto na sta su vlasnici tih motora navikli. Nema dima, nema problema, jednostavno troskari ulje neprimetno.
Limarija izdrzljiva, vesanje isto, enterijer zavisi od opreme.
Ja sam imao Tipa Cross 2021, 1.0, u najjacoj opremi, izgledao je lepo, cak je bio i udoban a enterijer je bio dobar. Generalno, sa 150000km bi pokazao vec nedostatke u enterijeru ako je los.
Gepek je solidan, u kabini ima prostora, pogotovo zbog "izbocenog" krova.
Bas pre neki dan je moj drugar kupio Tipa hatch 1.4 2021 godiste.
Sve u svemu narodni auto, jeftin za odrzavanje, da se ode od tacke A do tacke B , sa tim motorom, penzionerski, al sve ima svoje.
Ja imam taj motor u Lancia Musi , 2005 godiste, malo je startniji jer je manji auto. Na satu je oko 240000km. Dusu mu vadim. Za 3000km je potrosio oko 0.3l ulja, al opet ja ga teram u crveno i do maksimalnih 170.
Ono sto "krasi" taj motor, pogotovo nakon euro5 normi je da zavisno kako mu zapadne moze da trosi ulje od o.1dl do 0.5l na 1000km, i to je jednostavno tako zavisno od stila voznje. To je nesto na sta su vlasnici tih motora navikli. Nema dima, nema problema, jednostavno troskari ulje neprimetno.
Limarija izdrzljiva, vesanje isto, enterijer zavisi od opreme.
Ja sam imao Tipa Cross 2021, 1.0, u najjacoj opremi, izgledao je lepo, cak je bio i udoban a enterijer je bio dobar. Generalno, sa 150000km bi pokazao vec nedostatke u enterijeru ako je los.
Gepek je solidan, u kabini ima prostora, pogotovo zbog "izbocenog" krova.
Bas pre neki dan je moj drugar kupio Tipa hatch 1.4 2021 godiste.
Sve u svemu narodni auto, jeftin za odrzavanje, da se ode od tacke A do tacke B , sa tim motorom, penzionerski, al sve ima svoje.
Ja imam taj motor u Lancia Musi , 2005 godiste, malo je startniji jer je manji auto. Na satu je oko 240000km. Dusu mu vadim. Za 3000km je potrosio oko 0.3l ulja, al opet ja ga teram u crveno i do maksimalnih 170.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Pomolis se Bogu pre preticanja.
Bravo i 500L su tragedija sa tom motorizacijom. Vozio sam oba vise puta.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Bravo i 500L su tragedija sa tom motorizacijom. Vozio sam oba vise puta.
Brzine idu u H-a !!!

Atmosferac i to male zapremine je uvek bio da se vozi kao na trkama ako hoćeš da "ide". Sad se ćale žali na 1.4 od 108ks da je lošiji od fabije od 90 tdi konja. Kaže benzin je lošiji. Rekoh razmazio te obrtni i turbina. Uzmi 1.4 tjet ili 1.3 renoov pa da vidiš kako ide 
Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Sent from my SM-S928B using Tapatalk
-
Heineken
@BigMazzy
Hvala
Hvala
Dolazim malopre kući, izlazim na terasu da ispalim cigaru, nigde nikog nema (danas pao sneg napravio kolaps), pritom najobicnije moguće naselje, najveća egzotika je komšijin Kamiq, prođe auto jaaako čudan nisam ni stigao da vidim šta je. Onda izađoše komšije ispred, petak veče, zovu na pivo/gemišt/šta ko pije, ja kažem šta sam video, jedan se smeje kaže sačekaj malo. Posle pola sata ista priča, jedan tu iz kraja radi u Rimcu, brat tera Neveru, ovi kažu da dođe tako s vremena na vreme i vozi je baš onako muški.
Tera ga brat ovuda kao da je, u najmanju ruku, 10cm viši od zemlje, ne hebe sistem.
Tera ga brat ovuda kao da je, u najmanju ruku, 10cm viši od zemlje, ne hebe sistem.
Имам једно потпитање...
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Druzio sam se neko vreme sa firminim tipom 1.4 sedan. Dobra, proverena atmo klasika ali brzine izuzetno kratke. Na 50kmh je na 3000rpm u 3. brzini. Unutrasnjost tvrda plastika ali deluje da ce trajati. Nece mnogo pogresiti ako ga uzme.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: Vitara S 1.4T
Ja sam onomad povoljno kupio mlad 500L Cross, sa 18500km, računajući da je racionalna kupovina, i da ću "preživeti" 1.4 95KS, bar neko vreme.
Otišao je brzo, iz dva razloga. Ukazala se prilika da se solidno zaradi, a (pored dobre volje) na vožnju se nisam nešto navikao. Na otvorenom, tj na AP, ide lepo, tempomat, laganica 140-150. Po gradu, ubi šaltanje, ako će iole da ide. Kao u Fast and furious, kao da imam 10 brzina, do 50-60 sam se našaltao. Traži navikavanje ako ćeš fluidnu vožnju.
Inače, solidan (mada skoro nov) enterijer, lepa oprema, prostor...
Kolega ga (500L) ima godinama, stalno kuka na kilavost, imao je i Punta 1.2, bio mu super, ali je ovo uzeo zbog porodice. OK mu je gabaritno, kao i za autoput, ali ostalo... Plus njega baš tera maler, stalno je neki problem na trapu, kvačilo, menjač, sada i elektronika.
Elem, na temu motora: Upravo se vratio sa Jahorine, definitivno se bacio na oglase, 150KS minimum, ili neki turbo, pukao mu film
--
Jedan od zetova u familiji je prošle godine isplatio kredu i prodao Tipa 1.4.
Isti komentar: ko šta radi, samo šalta, plus mu je pun Q razmišljanja o ulju (i dolivanja istog). Pored toga, lepo je poslužio, ali bi leteo i da nemaju troje dece.
Kupio Austral 1.33Tce. Kvantni skok, u svakom pogledu (pa i po ceni).
TapaT
Otišao je brzo, iz dva razloga. Ukazala se prilika da se solidno zaradi, a (pored dobre volje) na vožnju se nisam nešto navikao. Na otvorenom, tj na AP, ide lepo, tempomat, laganica 140-150. Po gradu, ubi šaltanje, ako će iole da ide. Kao u Fast and furious, kao da imam 10 brzina, do 50-60 sam se našaltao. Traži navikavanje ako ćeš fluidnu vožnju.
Inače, solidan (mada skoro nov) enterijer, lepa oprema, prostor...
Kolega ga (500L) ima godinama, stalno kuka na kilavost, imao je i Punta 1.2, bio mu super, ali je ovo uzeo zbog porodice. OK mu je gabaritno, kao i za autoput, ali ostalo... Plus njega baš tera maler, stalno je neki problem na trapu, kvačilo, menjač, sada i elektronika.
Elem, na temu motora: Upravo se vratio sa Jahorine, definitivno se bacio na oglase, 150KS minimum, ili neki turbo, pukao mu film
--
Jedan od zetova u familiji je prošle godine isplatio kredu i prodao Tipa 1.4.
Isti komentar: ko šta radi, samo šalta, plus mu je pun Q razmišljanja o ulju (i dolivanja istog). Pored toga, lepo je poslužio, ali bi leteo i da nemaju troje dece.
Kupio Austral 1.33Tce. Kvantni skok, u svakom pogledu (pa i po ceni).
TapaT
Poslednja izmena od pedja u 21 Feb 2026, 07:27, izmenjeno 2 puta ukupno.
-
Heineken
Njemu treba jer im dolazi drugo dete. Inače vozi Corsu D 1.2 . Uglavnom vožnja po NS do instituta na posao i što jednom mesečno dođu do nas. Ja sam za jači neki motor ali on kaže da mu je to ok. Najbitnije je da auto nije skup i komplikovan za održavanje. Kolega njegov ima I30 lubeničara, novog ga kupio pa ako odluče da prodaju i to bi bila dobra opcija. Poznat je auto što je najbitnije
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Kum gleda auto za ćerku koja je početnik u vožnji, pa mora do 109ks, neće ni da prelazi mnogo, ali je poželjno da ne bude izakan i da bude estetski prihvatljiv. Mislio sam da će lako da se nađe nešto, međutim kad postaviš neke kriterijume gde sam mislio da možeš da biraš, oglasi su PREPLAVLJENI Citroenima C3 1.2 Puretech. Jasno je i meni i njemu da su ti motori problematični i da je to zbog toga, ali sa cenovnim razlikama se pitam da li preuzeti rizik? Pa samo paziti kod servisa, ulje samo koje je predviđeno za wet belt, kajš da se menja odmah i na 6 godina (neće kilometraža biti neka)... Mada vidim da ni to nije garancija.
Kao ilustracija, za 7500e možeš da dobiješ C3 1.2 2021. sa 69k km, ili Clio 1.5dci 2017 sa 236k km.
https://www.polovniautomobili.com/auto- ... 1_pl1_plv0
https://www.polovniautomobili.com/auto- ... _pl10_plv0
I uglavnom tako bude, možeš da nađeš C3 ili Pežo 208 sa takvim motorom i sa ispod 50k km, što je skoro nov auto... A ako hoćeš da izbegneš taj motor alternativa bude dizel iz uvoza sa navodnih 150k+ km, pri čemu za ovu namenu dizel je apsolutno nepotreban, plus vuče gomilu svojih problema, a opet majstori za francuze pre preporučuju tako nešto. I ako digneš cifru za par hiljada evra u rezultatima se samo pojavljuju još novije ce trojke i malo šta drugo. Kum je prilično odlepio od gledanja...
Kao ilustracija, za 7500e možeš da dobiješ C3 1.2 2021. sa 69k km, ili Clio 1.5dci 2017 sa 236k km.
https://www.polovniautomobili.com/auto- ... 1_pl1_plv0
https://www.polovniautomobili.com/auto- ... _pl10_plv0
I uglavnom tako bude, možeš da nađeš C3 ili Pežo 208 sa takvim motorom i sa ispod 50k km, što je skoro nov auto... A ako hoćeš da izbegneš taj motor alternativa bude dizel iz uvoza sa navodnih 150k+ km, pri čemu za ovu namenu dizel je apsolutno nepotreban, plus vuče gomilu svojih problema, a opet majstori za francuze pre preporučuju tako nešto. I ako digneš cifru za par hiljada evra u rezultatima se samo pojavljuju još novije ce trojke i malo šta drugo. Kum je prilično odlepio od gledanja...
Što se tiče poređenja 208 vs C3, pogotovo za takve potrebe (gradska vožnja, bez bilo kakvih ambicija ka sportskoj vožnji), C3 je, po mom mišljenju, bolji od 208. Na stranu što je i kao model mlađi 5-6 godina. Što se tiče tog motora, isto sam primetio, brdo ih je na oglasima i cenom su niži od dizela bukvalno da ostane para za ceo nov motor ako rikne, ali to je sve stvar rizika.
Elem, za takve potrebe (devojka, početnik, gradska vožnja) mi se Twingo 3 čini kao idealan kandidat. Drugar je uzeo ženi pre nekih godinu dana atmosferca i on šljaka bez ikakvih problema. S obzirom na malo specifičnu konstrukciju (i s obzirom da je Francuz u pitanju
), začuđujuće pouzdan auto.
Elem, za takve potrebe (devojka, početnik, gradska vožnja) mi se Twingo 3 čini kao idealan kandidat. Drugar je uzeo ženi pre nekih godinu dana atmosferca i on šljaka bez ikakvih problema. S obzirom na malo specifičnu konstrukciju (i s obzirom da je Francuz u pitanju
Имам једно потпитање...
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Dobro veče
Ma kakav Pure Shit, ni slučajno. Ni na poklon. Ne treba ti to/nikome u životu.
Što se tiče Fiatovih motora - ako išta valja kod Fiata to su motori, bukvalno nepoderivo. Evo ovaj moj 1.2 ima 268.000 km i ide bukvalno kao i prvog dana, čak ni ulje ne troši.
Što se tiče Fiatovih motora - ako išta valja kod Fiata to su motori, bukvalno nepoderivo. Evo ovaj moj 1.2 ima 268.000 km i ide bukvalno kao i prvog dana, čak ni ulje ne troši.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Dobro veče
E da, hteo sam nešto drugo da napišem a ne znam gde. Bio sam par dana u Rumuniji i na autoputu između Segedina i Arada vidim znak “divljač na putu” sa dodatnom tablom narednih 12 km, pa ga onda vidim još jednom. Gledam da li je ograđen autoput - jeste, sve po ps-u ali znakovi su ipak tu. Da li je moguće? To još nisam video nigde.
Nažalost nisam uslikao jer mi je telefon bio spojen kablom zbog CarPlay-a.
Nažalost nisam uslikao jer mi je telefon bio spojen kablom zbog CarPlay-a.