Nov automobil - budžet 25k
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Re: Nov automobil - budžet 25k
Covid i inflacija su učini svoje, a takođe i nametanje raznih ekoloških i bezbedonosnih regulativa od strane EU, da cene i novih i polovnih automobila odu znatno gore, zato sada automobili vrede koliko vrede. I to se nažalost nastavlja progresivno i dalje. Za sumu novca koju sam ja dao 2022. (a to nije bilo tako davno) sada može da se dobije za broj i klasu manji auto.
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Nisu to te pare što su nekad bile.
Ljudi se tripuju oko automatika. Ni moja žena nije htela automatik pa sad "ne zna" više manuelni da vozi. Moj kum nije hteo ni da proba mog Passata (kad sam ga kupio još početkom decenije) zato što je automatik pa sad kad dođem u Srbiju uvek on vozi Passata kad idemo negde. To je samo efekat kao kad smo trebali da pređemo sa tastature na touch telefone.
Ljudi se tripuju oko automatika. Ni moja žena nije htela automatik pa sad "ne zna" više manuelni da vozi. Moj kum nije hteo ni da proba mog Passata (kad sam ga kupio još početkom decenije) zato što je automatik pa sad kad dođem u Srbiju uvek on vozi Passata kad idemo negde. To je samo efekat kao kad smo trebali da pređemo sa tastature na touch telefone.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Ja sam se na srecu prvi put susreo sa automatikom kao svez vozac i rekao sam sebi da cu ga jednog dana uzeti. To sto taj dan jos nije dosao, to je neka druga stvar 
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Gaginh0
Snovi najčešće vrede tek kad s tobom osede 
Samo AT
Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk
Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk
Istina. Moja žena sedne u auto sa manuelnim na jedan dan dok je njen auto u servisu i zaborvila da menja brzine, a pre toga se plašila autoamtika. Za ćaleta da ne pričam, on voli ručno da menja, stara škola, to je najbolje, a sad ne mogu da ih prepoznam, kao da su su oni mene ubedili da je automatik olakšanje i užitak u vožnji a ne ja njih. Isto je i sa okolinom.Gaginh0 napisao: 14 Feb 2026, 08:40 Nisu to te pare što su nekad bile.
Slažem se sa svima
sve ima presnosti i mane
Nov auto je nov auto. Najpouzdanija varijanta (ne uvek) i u najboljem stanju koje može automobil imati.
Na žalost, zbog garancije si osuđen na ovl servise, koji su užasni za pojedine marke automobila - plus dobrano su skuplji. Takođe i rešavanje nekih problema u garanciji može postati košmar (imamo primera).
Ljudi moraju shvatiti da se i nov auto može 'pokvariti' i biti van upotrebe značajno vreme dok se problem ne reši...
Ja i supruga uopšte nemamo problema da li je automatik ili manuelac. Samo ako je manuelac iole dobar i dobro uparen sa motorom.
Meni se XTrail (koji je manuelac) bolje vozi po gradu od Arteon-a. Ladno ti treba samo druga/treća i to žustro povlači od 1k obrtaja
sve ima presnosti i maneNov auto je nov auto. Najpouzdanija varijanta (ne uvek) i u najboljem stanju koje može automobil imati.
Na žalost, zbog garancije si osuđen na ovl servise, koji su užasni za pojedine marke automobila - plus dobrano su skuplji. Takođe i rešavanje nekih problema u garanciji može postati košmar (imamo primera).
Ljudi moraju shvatiti da se i nov auto može 'pokvariti' i biti van upotrebe značajno vreme dok se problem ne reši...
Ja i supruga uopšte nemamo problema da li je automatik ili manuelac. Samo ako je manuelac iole dobar i dobro uparen sa motorom.
Meni se XTrail (koji je manuelac) bolje vozi po gradu od Arteon-a. Ladno ti treba samo druga/treća i to žustro povlači od 1k obrtaja
- Saša
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Ja sam namerno uzeo manuelca jer ne želim ni da razmišljam o skupim kvarovima menjača. Em platiš auto par hiljada evra više, em te sačeka kvar par godina kasnije sa još nekoliko dodatnih hiljada. Nema tu kvaliteta više kao nekada. Čitav život vozim manuelce i neće mi smetati ni da nastavim tako. Da je Renault možda imao eCVT kao Toyota - uzeo bih ga glatko, ali ovako ipak ne, hvala.
Vozio sam razne automatike ali ih nisam posedovao i licno nemam nista protiv AT menjaca cak ga cesto pozelim u gradskim guzvama mene jedino odbija odrzavanje ili popravka istog, drugar je skoro rasturao jedan AT na audiju mislim neko 2015. godiste i slao ga na reparaciju, ceo ceh njegove ruke i reparacija oko 1500e, sad mi se zali da i na svom audiju izgleda mora da ga skida, ima neke trzaje pri polasku koje nije resio zamenom ulja i filtera, konsultovao tog lika sto radi raparaciju kaze zna sta je problem, 900e popravka obzirom da ce drugar sam da ga skida i vraca na auto, znam jos neke koji su radili reparaciju na AT mahom vw grupacija, naravno nije to cest slucaj ali jbg desava se zato bih ja AT kupio samo od nekog proverenog ko je odrzavao auto a inace sam veci fan manuelaca kad je rec o nekoj dinamicnijoj voznji ali za grad je zakon.
- Gaginh0
Pa ako ćeš u ovlašćenom da ga održavaš onda ćeš i metlice brisača platiti 100€, a kamoli za servis menjača.
Sa druge strane u Srbiji da zameniš ulje i filter u DSG košta ispod 200€ u "baždarenim" servisima.
Zveknuti 200€ jednom za 60-80.000 je ništa.
Druga stvar je što su u Srbiji većina auta NOV NOV pa se lagano bednik pokvari na tek 500.000 pređenih km.
Sa druge strane u Srbiji da zameniš ulje i filter u DSG košta ispod 200€ u "baždarenim" servisima.
Zveknuti 200€ jednom za 60-80.000 je ništa.
Druga stvar je što su u Srbiji većina auta NOV NOV pa se lagano bednik pokvari na tek 500.000 pređenih km.
Poslednja izmena od Gaginh0 u 14 Feb 2026, 10:52, izmenjeno 1 put ukupno.
A moze i ovako da se zadesi sa novim kinezom i onda se ceka i to lepo na deo, ili se ostane bez auta neko vreme. Mislim, ima toga i kod evropljana, ali neke delove je verujem u sopstvenoj reziji , ako auto izadje iz garancije, za kineze teze naci nego za evropljane. A opet u garanciji, tu si gde si i osudjen si na cekanje.elMaestro napisao:+1
Nije ta razlika u novcu vredna cele igranke. Da dobijem par inča veći tablet, kožna sedišta i neproverenu tehniku za maltene iste pare kao Škoda npr. Neka hvala.

Sent from my SM-S926B using Tapatalk
Beta testeri.
Razumem taj satv jer je i moj bito takav možda pre 7-8 godina, ali sebe si lišio uživanja i olakšanja u vožnji, koliko saznaćeš jednog dana kada pređeš na AT, a previše je kratko ovo vreme da se čovek lišava i da uživa u vožnji zbog nekog servisa na 60000km i 200e, ako na svemu štedi nema ni poente baš mnogo da živi, treba čovek i da ugodi sebi.Saša napisao: 14 Feb 2026, 10:33 Ja sam namerno uzeo manuelca jer ne želim ni da razmišljam o skupim kvarovima menjača. Em platiš auto par hiljada evra više, em te sačeka kvar par godina kasnije sa još nekoliko dodatnih hiljada. Nema tu kvaliteta više kao nekada. Čitav život vozim manuelce i neće mi smetati ni da nastavim tako. Da je Renault možda imao eCVT kao Toyota - uzeo bih ga glatko, ali ovako ipak ne, hvala.
Isto kako si ti uzeo Puna ima razmišaljenje druge strane da je bezbednije u slučaju ne daj Bože udesa BMW 5 ili Medcedes E, dugačak auto, ako neko pogreši i pređe u moju traku imam šanse da preživim, zato i kupi polovan BMW a ne nov Punto. I taj razumem i tvoj razlog iz ekonomičnog ugla razumem da imaš pouzdan auto sa što manje ulaganja, presudno je šta je kome bitno.
- Saša
Ma briga me za troškove servisiranja, brinu me kvarovi. Kakvih sam se horora sa menjačima na premium modelima na samo 60-80.000 km naslušao/pročitao, neka hvala. Treba imati puno dublji džep od mog za taj luksuz.