Stigle metlice. Na kutiji piše toyota dok su same metlice bez oznake a na gumicama piše Valeo.zdushan napisao:Ko sada radi OEM za Toyotu ili stoji samo T logo?
Inace, svojevremeno su se domaći ljubitelji jap vozila kleli u brand NWB kao aftermarket, ne znam jel ih još ima u prodaji kod nas..
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Brisači
Re: Brisači
Zar ne radi Denso za Toyotu?
Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk
Očigledno ne, ili bar ne za moj avensis.
Pomalo mi škripe i preskaču brisači na G20. Listam po netu i nađem Valeo 574471 (vf371), međutim nema nigde kod nas, nude mi 574470 koji je izgleda za F30. Kako da nađem pravi a da ne pogrešim, nisam kupovao metlice ima sigurno 5 godina 
Idi ti ovi pa izaberi:
VAL574471 valeo xtrm,
SWF 119284,
DF-011 denso,
3 397 014 774 bosch,
VAL574470 valeo.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
VAL574471 valeo xtrm,
SWF 119284,
DF-011 denso,
3 397 014 774 bosch,
VAL574470 valeo.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Zasto ne pogledas u ovlascenom? Zna cena jako pozitivno da iznenadi.
Nekako sam podrazumevao da ce da klepe tamo jako al provericu bas, fala.
@sebekkg onda ispadne da oba valeo pasuju, cudno. Odakle si izvukao ovo, i jel imas neku konkretnu preporuku? Danas se bas vozim i nit skripe nit preskacu i lepo brisu, nigde veze..
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
@sebekkg onda ispadne da oba valeo pasuju, cudno. Odakle si izvukao ovo, i jel imas neku konkretnu preporuku? Danas se bas vozim i nit skripe nit preskacu i lepo brisu, nigde veze..
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Preko 100€ su u ovlascenom za X1.
Ja sam uzeo Bosch Aerotwin za nekih 2000 par. Mislim da im je redovna cena oko 3-3.5k. Nisam još montirao ali sam ih ranije koristio na Škodi i bio sam prilično zadovoljan.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ja sam uzeo Bosch Aerotwin za nekih 2000 par. Mislim da im je redovna cena oko 3-3.5k. Nisam još montirao ali sam ih ranije koristio na Škodi i bio sam prilično zadovoljan.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Na zalost aerotwin koji se sad prodaje nije bas ostavio neki utisak na mene. Kupio sam par u Sloveniji i vrlo brzo su poceli da skripe po hladnom vremenu.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- zdushan
- Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
- Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4
Ja sam uzeo za Superb aerotwin pre 2.5 godine, i dalje nemam zamerki..
Sa Denso DF sam imao problem da su brzo počeli da škripe (iako su brisali odlično) i menjao sam ih zbog toga. Posle sam uzeo OEM (kod toyote to ispade da je valeo) za 4500 rsd i brišu za sad super i tihi su.
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Postoje namenski i univerzalni. Iz SATa su bili u poseti Boschu i covek je objasnjavao sta je fora. Uglavnom ne zajebemo ih kad nadjemo univerzalne za 20€ umesto namenskih za 40€.
Kad uzimam za svoj auto uvek uzmem namenske jer duze traju i bolje brisu, kvalitetniji su.
Kad uzimam za svoj auto uvek uzmem namenske jer duze traju i bolje brisu, kvalitetniji su.
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Ja imam 4.5 godine Aerotwin na Passatu, i dalje brišu kao prvog dana. Plaćeni oko 25€ tada.
Ljudi naprave filozofiju od brisača zbog 5-10€ razlike.
Ljudi naprave filozofiju od brisača zbog 5-10€ razlike.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: Vitara S 1.4T
Očigledno je da variraju.
Tu nije 5-10€, često i skuplji zajebu, od serije do serije.
Meni je Denso bio OK na dva automobila, Skiperu ne.
Aerotwin je brzo počeo da škripi i mrlja, a pre njega su oni njihovi Eco trajali duže i bolje (osim u prvih mesec dana Aerotwina). Letos sam uzeo taj jeftiniji Bosch za Vitaru, pred odmor, jer nisam imao izbora/vremena, računam potrajaće neko vreme, ako budu kao oni prethodni. Nisu dobri u nekim režimima, već od starta.
Trudim se da šoferka bude čista, da se ništa ne skori i sl. Pre ću sprati puškom, ako ima nekih nečistoća. Auto je u garaži, veoma retko se odleđuje, tj retko brisači smrznu.
Ako je slaba kišica ili nečistoća, dodam tečnosti, da ne rade na suvo...
Dakle, nije im posebno teško u životu.
Послато са SM-G980F помоћу Тапатока
Tu nije 5-10€, često i skuplji zajebu, od serije do serije.
Meni je Denso bio OK na dva automobila, Skiperu ne.
Aerotwin je brzo počeo da škripi i mrlja, a pre njega su oni njihovi Eco trajali duže i bolje (osim u prvih mesec dana Aerotwina). Letos sam uzeo taj jeftiniji Bosch za Vitaru, pred odmor, jer nisam imao izbora/vremena, računam potrajaće neko vreme, ako budu kao oni prethodni. Nisu dobri u nekim režimima, već od starta.
Trudim se da šoferka bude čista, da se ništa ne skori i sl. Pre ću sprati puškom, ako ima nekih nečistoća. Auto je u garaži, veoma retko se odleđuje, tj retko brisači smrznu.
Ako je slaba kišica ili nečistoća, dodam tečnosti, da ne rade na suvo...
Dakle, nije im posebno teško u životu.
Послато са SM-G980F помоћу Тапатока
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema
Imate Aerotwin Made in Serbia i Made in Belgium ( bar je u Nemačkoj tako ). Sa "našima" nisam bio zadovoljan, dok su se Belgijski mnogo bolje pokazali