Auto sedišta za decu

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
Rolla
Reactions:
Pridružio se: 06 Feb 2018, 15:00

Re: Auto sedišta za decu

Post od Rolla »

Dzona napisao:Sadašnji i nekadašnji roditelji bebica Slika šta preporučuje za bebi sedišta za novorođenčad... Ako Bog da, aprila, pistajemo roditelji dva dečaka (jednojajčani blizanci) pa su nam potrebna x2.

Sada mesto nije baš ogranicavajući faktor, ali verujem da se u početku mama mora nekako smestiti između sedišta...
Oba vozila spadaju u red srednje većih (Arteon i XTrail), ali u SUV-u će verovatno biti komfornije jer je zadnja klupa "profilisana" za 3 osobe i vrata se otvaraju skoro pod uglom od 90 stepeni Slika

Cena takođe nije presudna, bitna je jednostavnost i da nam ne zadaje mnogo glavobolja Slika
Zbog lakoce koriscenja gledaj da uzmete jaje sa isofix bazom.
Korisnikov avatar
Dzona
Reactions:
Pridružio se: 16 Nov 2023, 10:01
Garaža: VW Arteon 2.0TDi

Post od Dzona »

Rolla napisao: 08 Jan 2026, 17:43 Zbog lakoce koriscenja gledaj da uzmete jaje sa isofix bazom.
Da, gledamo Cybex jaje koje možemo da koristimo i na kolicima (jer moramo biti fleksibilni i praktični zbog sve bebe odjednom :) )

Videli smo i neke modele kolica gde je moguće montirati dva jajeta ili da idemo na dvoje posebnih kolica
Mislim da neće biti problem da forsiramo jedna kolica dok ne napune dve godine...
Korisnikov avatar
Skipper
Reactions:
Pridružio se: 26 Jul 2016, 21:02
Garaža: Toyota Avensis MK3

Post od Skipper »

Ja imam obično jaje na pojas ali može da se uglavi na kolica i baš čvrsto stoji kao da je fabrički tako zamišljeno iako su različiti brendovi u pitanju.
Mlađa ćerka je prerasla jaje tako da sad koristim samo sedišta.
Odgovori