Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od Gazu »

Skipper napisao:Ima tome nekih 10-tak godina. I kada menjam telefon uredno mi ponudi tapatalk pro da skinem, inače je nema u prodavnici. Ovo je valjda vezano za nalog.
Edit: ipak je nema u prodavnici ali je migriram sa starog telefona. I oznaka verzije se razlikuje (bar za android). Kod mene je na kraju P a regularna ima oznaku F na kraju.
Mislim čak da i ima Pro u storu, ili da je makar i dalje ponuđeno da može da se uzme lifetime, ali kaže da nije moguće u našem regionu. Da li to znači da bi mogli uzeti i danas taj pro da smo Ameri, be'm li ga.

Sent from my Motorola Edge 50 Fusion using Tapatalk

Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Sorry sad za dupli post, al sad tek vidim skroz odvojeno pitanje.

Mislim da, koliko platiš prepaid karticu, toliko na njoj dobiješ inicijalno kredita. A onda dopuna minimum jednom u tri meseca od po 200 dinara - to je kao da bi to ostalo "važenje kredita". I posle tri meseca i dalje imaš karticu, ali sa 0 kredita ako nisi dopunio. Ako neko samo održava karticu, i naš ga briga da li će kredit izgubiti, on dopuni jednom u godinu dana.

Ako bi da vidiš šta je još povoljno za klinca, mislim da imaju operateri i neke kao mesečne planove na prepaidu koji su povoljni, tj. povoljniji od postpaida. A za baš maksimalnu uštedu - 200 dinara na 3 meseca.

Sent from my Motorola Edge 50 Fusion using Tapatalk

Korisnikov avatar
Skipper
Reactions:
Pridružio se: 26 Jul 2016, 21:02
Garaža: Toyota Avensis MK3

Post od Skipper »

OMP napisao:Ja zna neko kako sad funkcionisu pripeid kartice ono tipa da se kupi na trafici, koliko tu ima kredita, na koji vremenski rok mora da se dopuni, itd. nisam imao pripeid 20+ godina a sad bi klincu da uzmem karticu ali ne bih postpaid da placam i vezujem se za ugovore, uzeo bih yettel posto smo i ja i supruga u toj mrezi
Plaćaš samo karticu, ne dobijaš kredit. Kod yettela mislim da moraš da uplatiš svakih 2 meseca kredit inače ga gubiš. Važenje kartice je oko godinu dana.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Mora sad i prepaid da se registruje da ne bi deaktivirali. Ja to odradio tastu i tasti preko sajta (yettel).

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Znam da mora da se registruje kartica i na trafici traze lk da bi registrovali pitah malo ali ova nije znala detalje nista da mi kaze, zanima me sta se dobija na samoj kartici, takodje da li postoji neki internet ili samo pozivi i sms? pitah malo pre na trafici ova nije znala detalje nista da mi kaze.
Ne kontam sto bi gasili karticu ako je vec registrovana, moje je dal cu da uplacujem kredit ili ne, mozda ce je neko koristiti samo da prima pozive, i sta znaci vazenje kartice godinu dana??? posle toga je gubis pa mora nova???
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Skipper napisao: 17 Dec 2025, 12:01 Ima tome nekih 10-tak godina. I kada menjam telefon uredno mi ponudi tapatalk pro da skinem, inače je nema u prodavnici. Ovo je valjda vezano za nalog.
Edit: ipak je nema u prodavnici ali je migriram sa starog telefona. I oznaka verzije se razlikuje (bar za android). Kod mene je na kraju P a regularna ima oznaku F na kraju.
Radi valjda licenca i tapatalku sa play store? Ja sam menjao nekoliko telefona, a nisam selio aplikacije. Registrovan je, tj. uopšte ne razmišljam o njemu poslednjih x godina, jednostavno radi.
Korisnikov avatar
pankoz
Reactions:
Pridružio se: 09 Avg 2014, 21:05
Garaža: Citroen C4 Grande Picasso 1.,6 hdi , Citroen C3 1,4 hdi

Post od pankoz »

Jednom kada uplatiš dopunu na pripejd,trošio ili ne trošio kredit za 60 dana ukoliko ne dopuniš novom dopunom od minimalno 300 din briše se svo prethodno stanje.

Послато са Poco X4 GT помоћу Тапатока

A170T
Reactions:
Pridružio se: 30 Jun 2013, 13:47

Post od A170T »

OMP napisao:Znam da mora da se registruje kartica i na trafici traze lk da bi registrovali pitah malo ali ova nije znala detalje nista da mi kaze, zanima me sta se dobija na samoj kartici, takodje da li postoji neki internet ili samo pozivi i sms? pitah malo pre na trafici ova nije znala detalje nista da mi kaze.
Ne kontam sto bi gasili karticu ako je vec registrovana, moje je dal cu da uplacujem kredit ili ne, mozda ce je neko koristiti samo da prima pozive, i sta znaci vazenje kartice godinu dana??? posle toga je gubis pa mora nova???
Na pripejdu (Yettel) jedini internet koji možeš da izvučeš besplatno je preko Yettel petka, ako ogrebeš ono tipa 1gb za 24h.

Sent from my SM-S731B using Tapatalk

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Ma ne teba mi net posto to uzimam za klinca tako da jos bolje sto nema, dovoljno mu je kuci wifi, ali sam pitao cisto informativno sta ima na toj kartici
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Post od dunx81 »

BigMazzy napisao:Evo koliko degradira baterija na S24 modelima
Imate datum prvog punjenja i broj ciklusa punjenja.
Ciklus punjenja je od 0-100 ili jedno punjenje do 60 a drugo do 40 to je jedan ciklus.SlikaSlika

Sent from my SM-S926B using Tapatalk
Gde se nalaze ovi podaci tj.kako do njih?
Ne pronalazim kod sebe.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Mobilne telekomunikacije

Post od ftj »

na jetelu imas za 300 din deciji paket sa 60 min ka svim mrezama, neograniceno ka jetelu i 2 gb neta. Pritom ne mora da se obavezujes ugovorom.
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

dunx81 napisao:
BigMazzy napisao:Evo koliko degradira baterija na S24 modelima
Imate datum prvog punjenja i broj ciklusa punjenja.
Ciklus punjenja je od 0-100 ili jedno punjenje do 60 a drugo do 40 to je jedan ciklus.SlikaSlika

Gde se nalaze ovi podaci tj.kako do njih?
Ne pronalazim kod sebe.
Nema svaki model S serije i zavisno je za koje trziste je namenjen.

Korisnikov avatar
noob
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:24

Post od noob »

nidza napisao: 17 Dec 2025, 09:08
noob napisao: 16 Dec 2025, 17:19
nidza napisao: 16 Dec 2025, 09:56 Iskustvo između telefona od 300e i 1300e je u poslednjih par godina minimalno.
Daleko je to iskustvo, ko Mecka A klasa i S klasa.
Od kada viša klasa na iP ima osvetljenje 2000 nita, to nema srednja klasa, moraš juriti zaklon da bi nešto video ma suncu. I tu opet dolaziš do kvalitetnih komponenti, da ti na plaži leti na moru možeš lepo da koristiš telefon, kada slikaš da vidiš nešto, znači treba dobro hlađenje i odlično osvetljen ekran od bar 2000 nita. Nova 17 serija sa komorom za hlađenje se odlično pokazala. Ima tu dosta stvari, ali ekran sam uzeo za primer kao najbitniju komponentu, jer sve vreme gledate u njega.
Je'l? :)

Slika
Oba ekrana fantastično rade na direktnom suncu. Nisam obraćao pažnju da li je IP za nijansu svetliji na direktnom suncu, ali evo sad hoću.

Slika
Ne znam odakle si izvukao to ali nerealno je zaista, 17 Pro baca 3000 nits (peak).
https://www.gsmarena.com/apple_iphone_17_pro-14049.php
Slika

I Kinezi ko Kiniezi, lažu sa spec. napišu 4000 nita a onda im jedna mala tačkica na ekranu toliko sija, i to je to :D
Da m ne shvatip špgrešno, nemam akcije ni u Apple ni u Xioami da ih branim, ali tako je.
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Za S23 piše da je peak brightness 1750 nits, a high brightness mode 1200 nits. U praksi, sa ovih 1750 nits je sasvim čitljiv na suncu, ali pošto je to neki kao overklokovan mod, moj je utisak da tad boje više nisu realne. Sasvim korisno za čitanje napolju ali eto vidi se da je to neka vrsta trika i budževine. Tako da je pitanje kako se kod drugih telefona displej ponaša na tim visokim vrednostima?
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

noob napisao: 17 Dec 2025, 17:01
nidza napisao: 17 Dec 2025, 09:08
noob napisao: 16 Dec 2025, 17:19
nidza napisao: 16 Dec 2025, 09:56 Iskustvo između telefona od 300e i 1300e je u poslednjih par godina minimalno.
Daleko je to iskustvo, ko Mecka A klasa i S klasa.
Od kada viša klasa na iP ima osvetljenje 2000 nita, to nema srednja klasa, moraš juriti zaklon da bi nešto video ma suncu. I tu opet dolaziš do kvalitetnih komponenti, da ti na plaži leti na moru možeš lepo da koristiš telefon, kada slikaš da vidiš nešto, znači treba dobro hlađenje i odlično osvetljen ekran od bar 2000 nita. Nova 17 serija sa komorom za hlađenje se odlično pokazala. Ima tu dosta stvari, ali ekran sam uzeo za primer kao najbitniju komponentu, jer sve vreme gledate u njega.

Je'l? :)

Slika
Oba ekrana fantastično rade na direktnom suncu. Nisam obraćao pažnju da li je IP za nijansu svetliji na direktnom suncu, ali evo sad hoću.

Slika
Ne znam odakle si izvukao to ali nerealno je zaista, 17 Pro baca 3000 nits (peak).
https://www.gsmarena.com/apple_iphone_17_pro-14049.php
Slika

I Kinezi ko Kiniezi, lažu sa spec. napišu 4000 nita a onda im jedna mala tačkica na ekranu toliko sija, i to je to :D
Da m ne shvatip špgrešno, nemam akcije ni u Apple ni u Xioami da ih branim, ali tako je.
Ne razumem komentare, na linku koji si okačio stoji sledeće:

Display 1012 nits max brightness (measured) I GSMArena je dobila vrlo sličan rezultat kao sajt koji sam citirao.

I ove druge vrednosti su izmerene na isti način, ne bih kačio gluposti. Baš zato što svi mere kako im dune, uzmu i izmere sami pod istim uslovima.

Edit: sa GSMArena za Poco F8 Pro: Display 1094 nits max brightness (measured)

Nije tri hiljade kao sa onog sajta, ali opet je bolji ekran nego na 5x skupljem telefonu.
Odgovori