Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od elMaestro »

Druga prednost ti je apsolutno besmislena, jer ja ne koristim magnetni držač! :)
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Iskustvo između telefona od 300e i 1300e je u poslednjih par godina minimalno.

@ftj uzmeš telefon, dvaput klikneš sa strane, pogledaš u ekran, onda spustiš tel na POS. Kako je to tačno jednostavnije nego: uzmeš telefon sa palcem na ekranu i spustiš na POS?
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Bezbednije + izgleda lepše ceo proces.

@elmaestro

Pa naravno kad nemaš ajfon :) Bukvalno nema boljeg načina da odložiš telefon u kolima od toga da ga samo prisloniš nosaču. Dok su bile one hvataljke koje nešto stežeš i otežeš nije mi padalo na pamet to da koristim.
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Qi2 punjenje će da olakša stvar dosta tj da doda magnete i stvar rešena.

Ja sam više puta radio migraciju, a čini mi se da ću i dalje, trenutno Android, Oneplus 12, najviše zbog izgleda i ležanja u ruci, ali moram da priznam da ženin 16pm deluje brže, stvari koje su meni bitne i koje najčešće radim su brže, verovatno su ovi noviji, čipovani Androidi nešto brži.

Volim više Android, slobodu i izgled UIa, sa kojim možeš da se igraš.

Što se mene tiče, najbliže sam trenutno da naredni bude Samsung.

Sent from my CPH2581 using Tapatalk

lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Sto se tice gpay-a, pretpostavljam da se misli na google wallet? Ne radi tako kako je opisano, prisloni se telefon i ako si nedavno otkljucao telefon, ne aplikaciju, ne treba sken prsta, ako je duze vreme otkljucan, skeniras prst i to je to. Sekunda, ne treba da se otvara aplikacija.
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Kontakt:

Post od carov2 »

Jeste, približno je Apple Pay iskustvu, ranije je bilo ne daj Bože, tj, nije ga ni bilo, uslovno rečeno.

Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

ftj napisao:Glavne prednosti ajfona u 2026:

-lepši
-ima magsafe tj. metalnu pločicu pa može da se kači na magnetne nosače, na android mora da lepiš nalepnicu
-carplay bolji i lepši od AA, npr. u škodi se pregreva ako koristiš AA+gmaps+punjenje, ajfon radi ko sat bez nuspojava
-i dalje bolji apple pay od gpaya, klikneš dva puta dugme sa strane i autentifikuješ se sa pogledom. na androidu mora da ga otključavaš regularno i onda je uvek dostupan za plaćanje, nije podjednako bogougodno
-otključavanje i dalje bolje radi
Ja nisam zadovoljan sa FaceID, zna i on da zakuca. Fotke su dobre mada ja i ne skljockam nesto ali kod Samsunga ima mnogo vise mogucnosti za efekte. Na moru sam se iznenadio kako S23 pravi dobre fotke, pa sam bio na korak da uzmem preko operatera uredjaj da ga imam za skljocanje.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Kad gledaš testove S serija i ajfon imaju slične kamere. Ali u praksi na Androidu video zna da štucne, kad se prebacuješ između kamera (S23) vidi se da nisu istog kvaliteta, tele kamera ima malo drugačiji kolorit i više šuma, kad je uključena stabilizacija snimak zna da ima neke drhtaje, i dalje postoji lag kod okidanja mada je dosta manji nego ranijr... Rekao bi da se ajfonom dobijaju pouzdaniji rezultati, mada je bilo i situacija da S23 bolje odradi nešto od 15 Pro.
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema

Post od TheWickerMan »

ftj napisao: 16 Dec 2025, 09:38 Glavne prednosti ajfona u 2026:

-lepši
-ima magsafe tj. metalnu pločicu pa može da se kači na magnetne nosače, na android mora da lepiš nalepnicu
-carplay bolji i lepši od AA, npr. u škodi se pregreva ako koristiš AA+gmaps+punjenje, ajfon radi ko sat bez nuspojava
-otključavanje i dalje bolje radi
-diskutabilno, od čega je lepši posebno što android nije model nego operativni sistem
-koji andorid telefon se pregreva kad je uključeno aa+gmaps+punjenje?
-koje otljučavanje, prst, face id? Kako bolje?

Poredi se najnoviji iphone i neki matori android pogonjeni telefon, ne razumem što je teško da se napiše koji telefon u istim uslovima lošije radi od kojeg andorid telefona?
Jefta živi u budućnosti, pravi poređenje za godinu koja još nije stigla :)
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

Evo kod mene S23 zna da se dosta greje u kolima kad je leto, gmaps + punjenje + sunce napolju a on ispod stakla, i dodatni plus što mu je najveće osvetljenje ekrana neki bust mod gde se verovatno i zbog toga dodatno greje. To i jesu najteže moguće okolnosti. I onda gmaps pređe u dark mod, po tome znam da se pregrejao. A to je možda i znak da svetli sadržaj na amoled ekranu vuče više struje i samim tim i generiše više toplote.
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Kontakt:

Post od carov2 »

@TheWickerMan

Na tvoje drugo pitanje, odgovor je, SVAKI.

Mislimo naravno na bežičan AA i bežično punjenje, jer je to sada standard.

Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

grujicd napisao:Evo kod mene S23 zna da se dosta greje u kolima kad je leto, gmaps + punjenje + sunce napolju a on ispod stakla, i dodatni plus što mu je najveće osvetljenje ekrana neki bust mod gde se verovatno i zbog toga dodatno greje. To i jesu najteže moguće okolnosti. I onda gmaps pređe u dark mod, po tome znam da se pregrejao. A to je možda i znak da svetli sadržaj na amoled ekranu vuče više struje i samim tim i generiše više toplote.
Greje i jabuka, ali se pravdaju time da je tesko obuzdati zver pod haubom.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

grujicd napisao: 16 Dec 2025, 11:40 gmaps + punjenje + sunce
Kod mene je ubitačna varijanta gps + dashcam + sunce. Prvi put mi je na nekom telefonu izašlo upozorenje da se telefon pregrejao.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

Možda i maska smeta da se odvodi taj višak toplote, ne znam. I nisam nikad imao ni one nosače što se kače na ventilaciju, tu se sugurno ne bi pregrevao.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Meni se x puta desilo na Poco M4 leti stoji u drzacu, AA, punjenje i krene da izbacuje upozorenje o pregrevanju. Naravno ambijetalna temp je bila nekih 20 stepeni.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Odgovori