Z10 / Fiat Punto Classic (opšta tema)
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Re: Z10 / Fiat Punto Classic (opšta tema)
Samo kupite Osram i videćete razliku. Ja sam te ubodne Osram stavio u osvetljenje ventilacije i tastera dole ispod radija i evo sve rade već nekoliko godina a ranije sam to menjao dvaput godišnje - sve zbog nekvalitetnih sijalica.
Danas, na 175.200 km, urađen mali servis i priprema za tehnički.
Pored malog servisa zamenjeno:
- Diskovi (TWR) i pločice (Textar)- pokušao sam da izbegnem zamenu diskova ali majstor je bio izričit da je došlo vreme,
- Crevo hladnjaka donje (naravno, kada sam stigao u servis nije se pojavio miris antifriza ili paljevine, da im demonstriram iako je bio zagrejan a novo antifriza ma max (u hladnom stanju), uvek se pokvarene stvari uplaše od majstora
),
U najavi:
- obe veljuške su popustile i to na obe isto - jedna, manje bitna gumica ima lufta, pa će sledeći put da zamene obe viljuške,
- centralni nosač motora će uskoro biti zanzamenu (pretpostavljam da su mislili na "reket")
- inače sijalice pozicije koje sam kupio pre neki dan su marke Bosch pa ćemo da vidimo za godinu dana kakve su se pokazale.
Pored malog servisa zamenjeno:
- Diskovi (TWR) i pločice (Textar)- pokušao sam da izbegnem zamenu diskova ali majstor je bio izričit da je došlo vreme,
- Crevo hladnjaka donje (naravno, kada sam stigao u servis nije se pojavio miris antifriza ili paljevine, da im demonstriram iako je bio zagrejan a novo antifriza ma max (u hladnom stanju), uvek se pokvarene stvari uplaše od majstora
U najavi:
- obe veljuške su popustile i to na obe isto - jedna, manje bitna gumica ima lufta, pa će sledeći put da zamene obe viljuške,
- centralni nosač motora će uskoro biti zanzamenu (pretpostavljam da su mislili na "reket")
- inače sijalice pozicije koje sam kupio pre neki dan su marke Bosch pa ćemo da vidimo za godinu dana kakve su se pokazale.
Poslednja izmena od Arogan u 15 Dec 2025, 17:25, izmenjeno 1 put ukupno.
Glupo je da menjas te fabricke viljuske, ako jabucice nisu riknule, ta guma ima da se kupi kao rezervni deo, i sami neko da ti upresuje.
Kad je teško - Bax !
Videćemo za godinu dana, nisam se sada udubljivao, snimili su koja je marka, izgleda da sarađuju sa nekim iz Kragujevca ko se bavi remontom (zamenog gumenih delova), ovaj servis ima već njegovo reparirane viljuške i odmah mušteriji zamene baš te marke koju ona ima a njegove pošalju u Kragujevac na reparaciju. Cena je znatno niža od novih zamenskih viljuški, iole ozbiljnih proizvođača.
Poslednja izmena od Arogan u 15 Dec 2025, 17:45, izmenjeno 2 puta ukupno.
OEM jabucice su ubedljivo najkvalitetnije.
Gumice su neka jeftinoca, i lako se zamene....
https://www.silux.rs/proizvodi/vesanje- ... unto-99-12
Gumice su neka jeftinoca, i lako se zamene....
https://www.silux.rs/proizvodi/vesanje- ... unto-99-12
Kad je teško - Bax !