Zašto je Srbija tu gde jeste?!
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Sve bih ja to spakovao i poslao ekspresno tamo odakle su i došli. Nisu nimalo ludi Orban i Dominik Tarczynski. 
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema
Ne gomila, gomila bi značilo da je većina. Deo naših ne nauči, većinom su to oni koji dođu sa posla, puste RTS i Pink i kukaju kako je u Srbiji lepo a u toj pustoj Nemačkoj ništa ne valja ali da se vraćaju neće iako samo o tome pričaju. Znam ih par takvih, puna im usta pi*koustog i vraćanja dole ali se ne vraćaju. Ne napreduju u firmama, loše su plaćeni jer jezik ne žele da nauče ali kukaju kako im država ništa ne daje, kako su malo plaćeni i kako im puca kičma.Gazu napisao: 12 Dec 2025, 00:12 Gomila naših ne nauči nemački dok tamo radi. Jedino što se ti s takvima ni ne družiš. Što je logično - ti odeš da radiš, ne da lelemudaš.
Skoro sam imao rasparavu sa likom gde on mene ubeđuje da niko sa Balkana ne radi za više od 2000€ neto, a ko kaže da ima, da laže. Kad sam mu pokazao platnu listu, ućuta čovek, promeni boju lica bukvalno. A lik je električar, isto kao i ja. Klasičan ćaci.
A i ne može svako jezik da nauči, imam dobrog drugara ovde, stariji je lik, ne ide mu nikako. Ide u školu, pa ide i privatno na časove, prebacio se namerno da radi sa nemcima da bi lakše naučio ali ne ide to nikako. Prostoproširenu rečenicu jedva sastavi, a razumevanje deugih mu tek ne ide . Ali sad mu je država dala rok od 4 godina da mora da položi B1 nivo, inače teško da će mu produžiti vizu. Iako je kupio nekretninu, doveo ženu i sina, mora on da se integriše jer preko njega su došli.
Moj burazer koji je duduk za jezike morao je da nauči nemački kada se preselio u Berlin pošto je počeo da radi u nemačkoj firmi i slabo se družio sa našim ljudima (i sada održava kontakt samo sa par njih) a trebao mu kada ode na teren na intervenciju ili da mu objasne šta da radi.
Sa druge strane šurak (takođe živi u Nemačkoj) kome super idu jezici, engleski mu je kao maternji, slabo priča nemački pošto je kod njega u firmi dozvoljen i engleski i jednostavno ga nije previše zanimalo da uči.
Sa druge strane šurak (takođe živi u Nemačkoj) kome super idu jezici, engleski mu je kao maternji, slabo priča nemački pošto je kod njega u firmi dozvoljen i engleski i jednostavno ga nije previše zanimalo da uči.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Nisu ludi, dasta, nego igraju kako im ne bi pao rejting. Sutra da vetar pocne drugacije da duva, i javnost promeni misljenje, bili bi prvi koji bi bili za migracije. Narocito ovo vazi za Orbana, za ovog drugog sam samo video nekoliko videa. Korumpirana ekipa kojoj je vrednost samo i jedino novac. Ne pusta migrante koji ni tako ne zele da ostanu tu.Saša napisao: 12 Dec 2025, 09:24 Sve bih ja to spakovao i poslao ekspresno tamo odakle su i došli. Nisu nimalo ludi Orban i Dominik Tarczynski.![]()

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Upravo je to i sustina, niko od njih nije opredeljen za ovo ili ono, nego samo bira kako ce da se dodvori ljudima koji glasaju. Migracije su samo deo te lagarije, dok je zdravstveni sistem, zeleznice i ostalo u kolapsu. Najbitnije je ispriranje mozga sa migracijama. Za sve je kriv neko drugi naravno, a inflacija uglavnom najveca ili u vrhu EU, ovo pricam za Orbana.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- YUgisa
- Pridružio se: 29 Jan 2014, 18:52
- Garaža: Yugo 1.3EFI Stroker i Yugo 1.3EFI
- Kontakt:
Nije da podrzavam migrante, ali nisam siguran ni ko misli kod nas da radi? Vecinu ljudi koje ja znam nece da rade za pare koja je normalna za njihovu strucnost. Obicni fizicki i pomocni radnici traze 1000 evra... Ja ne mogu da radim normalno svoj posao jer vecina nece da saradjuje sa mnom jer im je mali posao od par stotina evra ciste zarade za par dana posla ili sto trazim jasno definisan cenovnik pa ne mogu da me zavrnu. Sta bi bilo da se cenkam i trazim popuste na kolicinu...
MIslim da Srbiju cini velika kolicina lencuga i realno nismo ni za sta bolje nego kako nam je.
Inace bilo mi je smesno pre koji mesec kad sam isao da kupim cevi u Staru Pazovu (jer za 4 meseca u Subotici nijedno stovariste nije moglo da nabavi jer je mala kolicina 60m cevi, iako nemaju to na stanju jer se to proda cim se nabavi ali onda ne nabave novo jer nece da im stoji, uopste ne mogu da skontam logiku poslovanja), 2 nasa coveka i jedno 6-7 talibana koji znaju toliko da ako im prstom pokazes i dovoljno puta viknes broj i metar da skontaju na koju duzinu trebaju seci. Naravno jedno duplo vise nasih radnika koji sede u kancelarijama.
MIslim da Srbiju cini velika kolicina lencuga i realno nismo ni za sta bolje nego kako nam je.
Inace bilo mi je smesno pre koji mesec kad sam isao da kupim cevi u Staru Pazovu (jer za 4 meseca u Subotici nijedno stovariste nije moglo da nabavi jer je mala kolicina 60m cevi, iako nemaju to na stanju jer se to proda cim se nabavi ali onda ne nabave novo jer nece da im stoji, uopste ne mogu da skontam logiku poslovanja), 2 nasa coveka i jedno 6-7 talibana koji znaju toliko da ako im prstom pokazes i dovoljno puta viknes broj i metar da skontaju na koju duzinu trebaju seci. Naravno jedno duplo vise nasih radnika koji sede u kancelarijama.
Being second is to be the first of the ones who loose...
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...