Hyundai

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
PeyaMD
Reactions:
Pridružio se: 04 Jul 2019, 20:24
Garaža: Renault Laguna MK2 2.0 dci

Re: Hyundai

Post od PeyaMD »

Dobro vece. Sto se tice Hyundaia,prije par mjeseci sam kupio Tucsona TLE,nije los auto. Malo sam razocaran jer sam ocekivao vise ali to je samo zato sto sam do sad vozio evropska auta i nisam se susretao sa Azijatima ali necu kukati,zadovoljan sam generalno. Javljam se zbog jednog malog problema,naime zena je imala lagani dodir sa automobilom ispred sebe,stete nije bilo,cak ni ogrebotina na laku se nije desila ni na mom,a ni na autu ispred ali je na kod mene na Tucsonu se upalila lampica senzora za podizanje haube tj aktivirao se "active hood sensor"
Posto zivim u Njemackoj od nedavno pogledao sam ovamo i za polovan senzor traze skoro 1000 eura,a za nov ne smijem ni pomisliti da pitam zelim ovde da postavim pitanje da li je neko cuo za taj problem,dozivio ga ili bilo sta i kako je rijeseno? Svaka pomoc je dobrodosla. i da,jos jedna stvar,auto je 2017 godiste i nema tempomat,da li neko zna za Tucsona TLE da li ima predinstalaciju za tempomat i da li je ugradjivao isti? Hvala
Pune gume i prazna ....
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Da li je moguće da automobil (te klase) iz 2017. nema tempomat?

Послато са SM-G980F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Prvi put čujem da Tucson nema tempomat. Znam da postoje dve verzije tempomata bez radara: samo tempomat ili tempomat+limiter. Jedina razlika je u grupi tastera na volanu sa desne strane. Ti tasteri se kupuju na ebayu i zamene se. Verovatno i na tom Tucsonu bez tempomata samo treba staviti odgovarajuće tastere.
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

@Dare4x4
Tempomat bez limitera baš nigde nisam video. Na stranu što je taj limiter retko idiotska stvar, koju smatram čak i nebezbednom. Ne sumnjam da je bar dvocifren broj vozača koji to koristi nekada krenuo u preticanje sa tim sranjem i sl.
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Nisam ni ja znao da postoji dok nisam kupio Tucsona.
Ja imam ovakav, bez limitera
Slika

A postoji i sa limiterom
Slika

Postoji i treća verzija. Nema limiter ali umesto kružića piše cancel. Isto radi kao i ovaj sa kružićem. Zamenom ovih tastera dobija se limiter ali nije mi ni potreban.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Pritisak gasa do kraja deaktivira limiter.
Odgovori