Računari

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Re: Računari

Post od sebekkg »

Ja sam ugasio automatski update kada mi je jednom win10 update zeznuo fajlove i pokarambasio drajvere. Gde je i system restore samo nešto sredio.
Od tada simplewall blokada i nema zime, pa kad prođu bubice onda se pusti update.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Slika
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ja sam vec par godina na insider dev programu i sve mi radi savrseno i ako dobijam par meseci ranije netestirane update-ove.
Trenutno sam ovde:
https://blogs.windows.com/windows-insid ... v-channel/
Prikačeni fajlovi
Screenshot 2025-10-27 023907.png
Screenshot 2025-10-27 023907.png (262.1 KiB) Pogledano 294 puta
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Meni je poslovni laptop već odavno na 11, ali to je image koji su naši ljudi pravili i razlikuje se od standardne instalacije. Takođe update ne ide automatski. I sve radi lepo, ne mogu da kažem.
Ostaću na 10 još neko vreme. Bio sam planirao da otkupim od firme prethodni laptop koji je mlađi i dosta bolji od mog privatnog, a njega da dam deci. Međutim situacija se iskomplikovala u smislu da se ne kupuje nova oprema tako da nema otkupa stare jer će ići dalje na korišćenje. Onda sam za decu obezbedio drugi laptop koji je uz mali upgrade sad i bolji od mog. Ali nisam hteo da im uzimam. Kad naleti opcija da se za male pare ponovim, iskoristiću to.

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Možda će zatrebati jednog dana.

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Skipper
Reactions:
Pridružio se: 26 Jul 2016, 21:02
Garaža: Toyota Avensis MK3

Post od Skipper »

Da li kupovina macbook air 2017 sa intelom može biti ok kupovina za surf i puštanje muzike sa spotify?
Odlično očuvan, baterija ima 166 ciklusa.
Korisnikov avatar
Rolla
Reactions:
Pridružio se: 06 Feb 2018, 15:00

Post od Rolla »

1.8 ghz dual core, 8gb ram bez aktivnog hladjenja u 2025 godini je jednostavno ne.

Pre par godina sam koristio macbook pro sa intel procesorom. Jako cesto je palio ventilator i sa ventilatorom sam imao "cpu throttling" i uspored rad usled prevelike temperature.
Masina je bila uredno servisirana i cista unutra.

Prelazak na m seriju je bilo svetlosnu godinu ispred.

Ako ga dobijas za dz onda probaj, ako ga placas moja preporuka je da zaobidjes.
Masinac
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2019, 15:59

Post od Masinac »

Ako ga plaćaš 50e onda uzmi, sve preko toga je mnogo.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Za surf i Spotify nabavi ipad 9 ili 10.

Korisnikov avatar
Skipper
Reactions:

Post od Skipper »

Prvo mi je bila ideja da uzmem neki jeftiniji tablet do 200e i da dokupim tastaturu ali posle videh da kp da imaju ti intel air bookovi za te pare ali ako se greju onda ništa. Ne znam ima li od win laptopova nešto od 13' a da odgovara za light surf
Korisnikov avatar
Skipper
Reactions:

Post od Skipper »

A lenovo ThinkPad X13 Yoga Gen 1? Neka iskustva? On bi mi odgovarao i zbog motorola telefona.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

grujicd napisao: 27 Okt 2025, 00:08 Šta znam, i kad stavimo prikupljanje podataka i glupe promene radi promena, meni je utisak da Windows 11 radi gore od desetke. Kao da im je popustila kontrola kvaliteta. Meni kompovi obično rade 24/7, samo monitor i hardovi idu u sleep. Na desetki su mi mašine radile bez problema dok ne dođe reset zbog apdejta. Na Win 11 mi se već dešava da se mašina zakuca preko noći, i to recimo Explorer proces i onda ne pomaže ništa sem hard reset. Ili problemi sa mrežom, ili sitni problemi sa zvukom... Sad jesam promenio i cele kompove kad sam prelazio na Win 11 ali da je do hardvera pucalo bi i nešto drugo a ne shell i explorer, baš stvari koje su menjali u Win 11. Imam i problema sa Voicemeeter softwerom, jedan od WIn 11 apdejta je baš pravio probleme (globalno, ne samo meni), pa su taj apdejt pauzirali za sve ljudi koji imaju Voicemeeter. I sad kad su to kao popravili imam gličeve u zvuku koje nikad nisam imao na Win 10. Meni je Windows bio rock solid zadnjih petnaestak godina, probleme je mogao da pravi drugi softver, a sad polako gubim poverenje.
Nešto ti se zalomilo, meni radi 24/7 bez problema. Inače me Win 11 nervira.
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema

Post od TheWickerMan »

Skipper napisao: 31 Okt 2025, 11:19 A lenovo ThinkPad X13 Yoga Gen 1? Neka iskustva? On bi mi odgovarao i zbog motorola telefona.
Za ThinkPad seriju samo pohvale sa moje strane. Možeš da pogledaš i npr T14 seriju, ja sam se opet vratio na nju. Sa konkretno Yogom nemam nekih iskustava, imao sam ih par ali samo sam ih preprodao dalje.
Odgovori