Servis automatskog menjača

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Re: Servis automatskog menjača

Post od sebekkg »

Najbolje da stave katanac. Nego ko o čemu kurva o poštenju. Glume ludilo da bi išli kod njih. A mene ovi odbija, meni ide na živac nadmenost majstora. Nisu oni doktori nauka jer da jesu ne bi ovako pisali.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Slika
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Apsolutno se klonim komunikacije sa bilo kim ko na ovaj način nešto priča. Šta ti sutra da s njim polemišeš u slučaju da nije uradio kako treba? Jedino da ga biješ jer da prizna grešku dobrovoljno neće sigurno.
Korisnikov avatar
milospinkfloyd
Reactions:
Pridružio se: 25 Maj 2015, 22:32
Garaža: Mini Cooper S F56 - Brera V6 Q4

Post od milospinkfloyd »

Caletu otisla elektronika 9g menjaca (150000km) auto je e200 coupe 2017g. Kome se obratiti? Ovde u subotici sve sture informacije
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Octa IV RS
Kontakt:

Post od dragvorl »

SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
lmilan02
Reactions:
Pridružio se: 19 Nov 2021, 11:03

Post od lmilan02 »

Poredjenje drive - sport na DSG kroz podatke:
Ryan
Reactions:
Pridružio se: 29 Jul 2024, 13:17
Garaža: Mercedes c180, Suzuki sx4

Post od Ryan »

Imam jednu nedoumicu. Naime video sam da mnogi vozači u mestu jako brzo, iz jednog poteza povlače ručicu menjača iz P u D, ili iz D u R itd. Da li je to pravilno ili je ipak potrebno napraviti malu stanku iz P u R pa iz R u N i na kraju u D. Ja smatram da se brzim šaltanjem opterećuje menjač ali mi mnogi kažu da to nema veze jer auto stoji u mestu. Nov sam u svetu automatskih menjača pa me interesuje vaše mišljenje.
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Post od Dzoni_m »

Na modernom automatiku bih rekao da nema veze. Prosto, ta rucica nema fizicku vezu izmedju dugmica/rucice/poluge sta je vec, sa menjacem. Elektricni signal koji kaze racunaru menjaca sta da uradi. A racunar ima zastitu sta da ne uradi nesto kako ne bi ostetio menjac. Tako da, nije bitno, ne mozes nista pogresno da uradis.

Gde ima fizicke veze, tj stari automatik, opet nije preterano bitno jer dok ta matora hidraulika odreaguje, malo kasni za rucicom……..Rekao bih da se time ne bi trebalo zamarati.
Naravno ovo sve se odnosi na tvoje pitanje: stojis u mestu i treba da krenes napred ili nazad tj auto stoji i drzis kocnicu (posto te nece pustiti iz P, a da si u R ili D kretao bi se)
Ryan
Reactions:

Post od Ryan »

Prethodni vlasnik mog auta Mercedes w203 1.8 kompresor je tako šaltao menjač. Sada mi se pojavio jedan problem. Naime kada prebacujm brzine u mestu osećam trzaje menjača. Takođe i jedan bezvezan simptom, prebacim iz RuN ili iz DuN i osetim jak trzaj, nakon 2-3 sekunde pojavi se udarac u zadnjem diferencijalu. Gledao sam na kanalu i tačno se vidi kako okrene kardan nakon tih par sekundi. To mi se sve dešava dok je hladno ulje, čim se zagreje to nestaje. U vožnji auto šalta perfektno i na hladno i na toplo. Bio sam kod majstora, na dijagnostici nema grešaka, mašinski ispran menjač, zamenjeno ulje i filter i opet isto. Moram da napomenem da je auto prešao pravih 180 000 km i da je ulje menjano na svakih 60 do 80 000km, pouzdano znam da je to istina. Mnogo me to nervira a nemam rešenje i niko ne zna šta je u pitanju.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Moraces to da resis sa menjacem, to ce biti sve gore, verovatno je hidro blok otisao. U Babama covek radi uglavnom Mercedes menjace vec poprilicno dugo. Aca 0641423271, ako nije menjao broj.
Dzoni_m napisao: 22 Mar 2026, 07:47 Na modernom automatiku bih rekao da nema veze. Prosto, ta rucica nema fizicku vezu izmedju dugmica/rucice/poluge sta je vec, sa menjacem. Elektricni signal koji kaze racunaru menjaca sta da uradi. A racunar ima zastitu sta da ne uradi nesto kako ne bi ostetio menjac. Tako da, nije bitno, ne mozes nista pogresno da uradis.

Gde ima fizicke veze, tj stari automatik, opet nije preterano bitno jer dok ta matora hidraulika odreaguje, malo kasni za rucicom……..Rekao bih da se time ne bi trebalo zamarati.
Naravno ovo sve se odnosi na tvoje pitanje: stojis u mestu i treba da krenes napred ili nazad tj auto stoji i drzis kocnicu (posto te nece pustiti iz P, a da si u R ili D kretao bi se)
Tako je, to nema veze. I stare saltalice su mogle tako da se prevlace, iz P otkociti i direktno u D, i isto tako samo bez otkljucavanja iz R u D. To je i lakse, jer ne moras da gledas signalizaciju na rucici ili tabli. Bitno je da ga ne prebacujes dok je jos auto u kretanju, narocito kod DSG ili slicnih sa duplim kvacilom.
SlikaSlika
Ryan
Reactions:

Post od Ryan »

dragvorl napisao: 22 Mar 2026, 08:05 Moraces to da resis sa menjacem, to ce biti sve gore, verovatno je hidro blok otisao. U Babama covek radi uglavnom Mercedes menjace vec poprilicno dugo. Aca 0641423271, ako nije menjao broj.
Moj majstor je kontaktirao Acu i ni on nije znao šta je u pitanju. Ovaj auto se jako malo vozi, oko 2000 km godišnje pa mu je Aca rekao da to može biti problem. Šta da radim, voziću ovako dok nešto totalno ne rikne pa ću onda to rešavati. Ne otvara mi se ponovo menjač jer u vožnji je sve savršeno, ide lepo i glatko i na vreme šalta. Hvala na odgovorima.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Interesantno, moj bivsi 9g mercedesov nikada ni najmanji problemcic nije pravio kada ga u pokretu prebacim iz D u R i obrnuto. Skoro kao elektricni auto…
Ryan
Reactions:

Post od Ryan »

Ovde je nastao problem sa filterom ulja verovatno.
Ulje je menjano u jednom "renomiranom" servisu, sa zahtevom da filter bude originalan Mercedesov, tako je i naplaćeno. Nakon 10.000 kilometara pojavljuje se problem sa trzanjem. Odvozim auto u servis i radi se otvaranje menjača i dijagnostika. Taj Mercedesov filter se ispostavilo da je neki kineski krš filter koji se raspao na tih 10.000 km. Aca iz Baba je savetovao ispiranje menjača i zamenu ulja i da će to posle 500km biti ok. Na žalost nije ok ali se zaista smanjila jačina tih udaraca za 50%. Najveća je fora što to nije uvek. Ima jutara kada ga upalim i radi super a sledeći dan baš trza. Čim se ugreje menjač i razredi ulje sve to prestaje i radi super.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Probaj ga startovati u poziciji 3 ili 4 umesto D. https://www.benzworld.org/threads/722-6 ... d.3066936/
SlikaSlika
Ryan
Reactions:

Post od Ryan »

Sve sam probao, isto se ponaša. Stavljao sam i u W.
Odgovori