Vulkanizer/reglaza preporuka

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Re: Vulkanizer/reglaza preporuka

Post od Markoni »

Fer.

Sent from my 2306EPN60G using Tapatalk

pedalaš
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2023, 14:01

Post od pedalaš »

Da, danas je pričao ovako.
A u subotu ujutro je bilo „napusti objekat“.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Možda nije znao sa kim razgovara pa ga je neko uputio.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
YUgisa
Reactions:
Pridružio se: 29 Jan 2014, 18:52
Garaža: Yugo 1.3EFI Stroker i Yugo 1.3EFI
Kontakt:

Post od YUgisa »

sebekkg napisao: 25 Okt 2025, 21:01 Ja sad idem za sve kod jednog lika u kg koji se bavi sređivanjem felni, pa mi učini da mi odradi i ovo. Iste pare su kao i kod ostalih ali zato se vodi računa. Geniji u kemoimpeksu su na 15" alu felni i nova continental premium contact 7 (znači ne neka guma sklona defektima), stavilo 160g tegova. Ja pitam da li baca točak možda, a radnik odgovara ne kao samo se tako zadesilo možeš proveriti.
Odem kod ovog lika što sređuje felne, on zarotira gumi na felni i nije trebao ni jedan teg.
A odvojeno to što u skoro 50% slučajeva maše balansiranje. Da li su im mašine drljave ili oni omanu ne znam.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Ja sam istu gumu i felnu balansirao kod dva razicita vulkanizera, jedan je izalansirao sa 350g, drugi sa 150g :D Inace bi moglo sa ispod 100g, ali posto nisam zeleo da lepe na spoljni rub, a ET je 13 onda trazi malo vise da se kompenzuje.
Being second is to be the first of the ones who loose...
Korisnikov avatar
Romanticni_Piroman
Reactions:
Pridružio se: 09 Maj 2019, 22:49
Garaža: Mazda 3 2.0 Skyactiv-X

Re: Servis - Razno

Post od Romanticni_Piroman »

dunx81 napisao: 25 Okt 2025, 22:31 Sličnu situaciju sam imao nedavno kad je ćale kod lokalnog (renomiranog) vulkanizera menjao sve 4 gume i toliko su mu zategnuli šrafove da je meni 5 dana nakon toga trebala poluga od 1m na koju sam pošteno morao da najašem da bi popustili. Na momente sam pomislio da ću ih otkinuti. Inače reče mi da je zamena bila kao u pit stopu, otpusti na max-zategni na max, pneumatski kao mitraljez.
Istu situaciju sam imao danas... Skinuo letnje i otisao sa zimskim felnama da mi stave nove zimske gume. To skidanje letnjih je zahtevalo da polomim cev koju inace koristim i morao sam da upotrebim cevku od 1m koja je takodje pukla/savila se... Ko god je zatezao ove srafove, ne znam kako ih nije sve pokidao....

Vulkanizeru je danas trebalo sat vremena da mi zameni sve 4 zimske gume, ocekivao sam da ce to mnogo brze proci, samo se nadam da je posao odradio kako treba, jer im ne verujem uopste...

Slika rezultata
pirellia.jpeg
pirellia.jpeg (223.78 KiB) Pogledano 107 puta
A ovde u pozadini se vidi i crna cev koja je isla na ovaj mali kljuc…
IMG_4267.jpeg
IMG_4267.jpeg (521.44 KiB) Pogledano 103 puta
Odgovori