Pa, meni neki dan stiže sa "Miloša Velikog" i to posle 11 meseci. Ne žure oni. Više im se isplati lagano.Grujic napisao: 25 Okt 2025, 19:35Deluje da moze = ne znaci nista.lami napisao: 25 Okt 2025, 17:53 Ne razumem, mislis da nije tacno? Valjda se svi secamo da su bile 3 odvojene kamere koje su tu bile godinama, sad je tu jedna koja deluje da moze da meri brzinu.
Da, mislim da nije tacno jer nikada nisam cuo ni video da je ikome stigla kazna sa Gazele, a da ima kamera stizale bi masovno, i meni bi stgla.
Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)
Re: Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Da li i u drugim državama ljudi ne znaju da li sistem za kontrolu prekršaja radi ili ne radi?
Valjda bi trebalo da bude obaveštenje, da se tačno zna, a ne da se gleda u kuglu i pasulj.
Sent from my CPH2581 using Tapatalk
Valjda bi trebalo da bude obaveštenje, da se tačno zna, a ne da se gleda u kuglu i pasulj.
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Ccc, da ne poveruje čovek, a svi bi kazali da je hteo da te iskulira...a iz nekog razloga nije uspeo.Gaginh0 napisao:Ali on ne koristi telefon u vožnju. A to može biti problematično takođe. Jedom sam mislio da me je ispalio za viđanje i hteo da napustim mesto nalaženja jer nije odgovarao 45min na poruku. A on, čovek, ne koristi telefon u vožnji... A išao je auto putem BG - NS.
Čovek za primer!

U NL fabricka Nissanova navigacija precizno pokaze kamere fiksne i mobilne. Nisam to ocekivo 
Koliko se ja sećam, stariji od 65 godina na lekarskom pregledu mogu da dobiju dozvolu na maksimalno 5 godina a ne na neograničeno vreme kako se ovde tvrdi da je dozvola data.
Meni deluje da je pogrešna interpretacija.
Ne može se dobiti neograničeno, ali može bez ograničenja u smislu da ne mora da nosi naočare isl. Mislim da su tu pomešali terminologiju, da zapravo čovek nema medicinskih ograničenja.
Ne može se dobiti neograničeno, ali može bez ograničenja u smislu da ne mora da nosi naočare isl. Mislim da su tu pomešali terminologiju, da zapravo čovek nema medicinskih ograničenja.
- schonenk
- Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
- Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3
Danas bas bi cupavo na Gazeli. Ukljucim se iz smera Kneza Milosa i saobracaj ide uobicajeno agilno, prolazi kraj mene Corsa pikap 80tak + kmh i ja se ukljucujem za njom u krajnju levu traku i pokusavam da postignem zadatu brzinu.grujicd napisao: 24 Okt 2025, 13:25 Dva puta su me udarali od pozadi na Gazeli, jednom baš na maloj brzini u kreni stani, a drugi put jer je bilo oštrije kočenje koje ovaj iza nije ispratio. U stvari kad razmislim, za ovih 30+ godina vožnje samo je to i bilo ako ne računamo kačenja po parkinzima, da nisam nikad vozio Gazelom imao bi nula sudara do sada![]()
Par sekundi kasnije ispred Korse ostro koci noviji discoveri i Opel u trenu ostaje bez haube i statican. Ja sam bio bar 100m iza i uspevam da zakocim, ali vec panicno gledam iza da li ce mene neko da pokupi, srecom razmak je bio pogolem do sledeceg vozila.
Provlacimo se i vidimo da je uzrocnik manje cukanje, jedva vidljiva steta, stoji ekipa bez prsluka i drnda telefone. Ja bih iskreno kaznjavao ostro ove ljude, na tako opasnom mestu i sa tako minornom stetom rizikujes svoje i tudje zivote, te produkujes dodatnu materijalnu stetu.
- AleksandarAca
- Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
- Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance
Totalna nekultura vlada u saobracaju. Drzanje odstojanja ne postoji, cim se stvori neki prostor odmah se ulece u makazice. Pogotovo je zanimljivo kako uglavnom oni sa najjeftinijim kolima uvek drze najmanje odstojanje i u gradu i na autoputu. Valjda misle da ce tako nadoknaditi konje koje nemaju.
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Slažem se da je nedržanje potrebnog odstojanja masovno izražen problem kod nas i to posebno na auto putu.
Ali, ne bih rekao da u pravljenju tog problema pretežno učestvuju vozači jeftinijih automobila. Naprotiv. Budala za volanom kod nas imaš koliko hoćeš, pa i onih u veoma skupocenim automobilima. Nema tu pravila u smislu vrednosti ili starosti automobila.
Ali, ne bih rekao da u pravljenju tog problema pretežno učestvuju vozači jeftinijih automobila. Naprotiv. Budala za volanom kod nas imaš koliko hoćeš, pa i onih u veoma skupocenim automobilima. Nema tu pravila u smislu vrednosti ili starosti automobila.
- YUgisa
- Pridružio se: 29 Jan 2014, 18:52
- Garaža: Yugo 1.3EFI Stroker i Yugo 1.3EFI
- Kontakt:
Ja vozim medju jeftinijim autima u saobracaju i bas sam mislio kako ovi sa skupljima mi uvek ne drze odstojanje

Being second is to be the first of the ones who loose...
Nema pravila uglavnom. Problem je ne praktikovanje zakona za osnovne stvari, pa onda i za ostalo. Ja sam sup-u u kg dva puta slao mejl sa slikama i problemima koje bi trebalo rešiti i nisu mi odgovorili niti išta uradili. Sramno ponašanje poreskih službenika naše zemlje.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Meni je danas na auto putu kroz BG u gepek bukvalno ulazio i sa puta me "gurao" jedan X5 kada sam posle Autokomande išao ka smeru Niša. A u povratku na sličnoj lokaciji a u kontra smeru mi se u dupetu vozio na isti način neki Mečkin SUV sve do Mostarske petlje. Neoposiv bezobrazluk i nasilništvo.YUgisa napisao: 26 Okt 2025, 21:20 Ja vozim medju jeftinijim autima u saobracaju i bas sam mislio kako ovi sa skupljima mi uvek ne drze odstojanje![]()
![]()