Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Re: Ne brže od života!

Post od ftj »

To je adaptivni semafor, kad nije velika kolona koja skrece u levo, krace traje.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Nema šanse ovoga da vidiš kako doleće od ovih iz suprotnog smera što skreću levo. Dosta sam paranoičan u saobraćaju ali ovde bi i ja zaginuo, baš zato što se oslanjaš na to da je njemu crveno. Kad je takva raskrsnica sa odvojenim semaforima tačno bi te zakucao onaj iza tebe da na pola raskrsnice staneš da pogledaš dodatno.
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

grujicd napisao:Pa nije bilo žuto za Audi, samo njegov semafor za pravo ne vidiš, na njemu je svo vreme snimka moralo da bude crveno.. Veruj nama koji dobro znamo tu raskrsnicu. Nadam se samo da ovako kropovam snimak neće posle biti i dokaz na sudu.
Ok, samo sam se osvrnuo na pravilo o prolasku kroz žuto, jer neki i dalje dodaju gas kad ga vide.

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

Inače imam problem sa ovakvim raskrsnicama, nevezano za ovaj slučaj, jer kad ideš levo nemaš nikakav jasan signal da ovi iz suprotnog smera imaju crveno. Oslanjaš se samo na iskustvo sa konkretnom raskrsnicom i na ponašanje ostalih učesnika u saobraćaju.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Ako je taj za levo sa crnom strelicom onda ne bi trebalo da tamo neko ima zeleno i prednost.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

Jeste tako u praksi ali nisam znao da imaš 100% garanciju da samo ti imaš prolaz. Izgleda da je relativno novije pravilo "zaštićeno levo skretanje":

https://www.telegraf.rs/auto/auto-vesti ... -skretanje

Inače više sam mislio na raskrsnice gde i nema strelice, ali ne traju oba smera isto, recimo iz pravca skupštine levo prema tunelu (tu doduše ima dodatno žuto svetlo). Ili u Pančevu raskrsnica Moše Pijade i Sinđelićeve, gde se u suprotnom smeru zeleno pali 30 sekundi kasnije, pa nekad možeš da skreneš, a nekad i ne možeš, a nemaš nikakvog "dokaza" sem što gledaš ove kako stoje.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Nekad imas odvojen semafor za levo, ako u Bg ranije bile dodatne zute strelice ( na dve raskrsnoce da ja znam, sad vise nema), a sada bio u NS i tu vidim dodatne zelene strelice koje sam ja tako protimacio
Odgovori