Ne brže od života!
Re: Ne brže od života!
To je adaptivni semafor, kad nije velika kolona koja skrece u levo, krace traje.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Nema šanse ovoga da vidiš kako doleće od ovih iz suprotnog smera što skreću levo. Dosta sam paranoičan u saobraćaju ali ovde bi i ja zaginuo, baš zato što se oslanjaš na to da je njemu crveno. Kad je takva raskrsnica sa odvojenim semaforima tačno bi te zakucao onaj iza tebe da na pola raskrsnice staneš da pogledaš dodatno.
Ok, samo sam se osvrnuo na pravilo o prolasku kroz žuto, jer neki i dalje dodaju gas kad ga vide.grujicd napisao:Pa nije bilo žuto za Audi, samo njegov semafor za pravo ne vidiš, na njemu je svo vreme snimka moralo da bude crveno.. Veruj nama koji dobro znamo tu raskrsnicu. Nadam se samo da ovako kropovam snimak neće posle biti i dokaz na sudu.
Sent from my SM-S926B using Tapatalk
- grujicd
Inače imam problem sa ovakvim raskrsnicama, nevezano za ovaj slučaj, jer kad ideš levo nemaš nikakav jasan signal da ovi iz suprotnog smera imaju crveno. Oslanjaš se samo na iskustvo sa konkretnom raskrsnicom i na ponašanje ostalih učesnika u saobraćaju.
Ako je taj za levo sa crnom strelicom onda ne bi trebalo da tamo neko ima zeleno i prednost.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
- grujicd
Jeste tako u praksi ali nisam znao da imaš 100% garanciju da samo ti imaš prolaz. Izgleda da je relativno novije pravilo "zaštićeno levo skretanje":
https://www.telegraf.rs/auto/auto-vesti ... -skretanje
Inače više sam mislio na raskrsnice gde i nema strelice, ali ne traju oba smera isto, recimo iz pravca skupštine levo prema tunelu (tu doduše ima dodatno žuto svetlo). Ili u Pančevu raskrsnica Moše Pijade i Sinđelićeve, gde se u suprotnom smeru zeleno pali 30 sekundi kasnije, pa nekad možeš da skreneš, a nekad i ne možeš, a nemaš nikakvog "dokaza" sem što gledaš ove kako stoje.
https://www.telegraf.rs/auto/auto-vesti ... -skretanje
Inače više sam mislio na raskrsnice gde i nema strelice, ali ne traju oba smera isto, recimo iz pravca skupštine levo prema tunelu (tu doduše ima dodatno žuto svetlo). Ili u Pančevu raskrsnica Moše Pijade i Sinđelićeve, gde se u suprotnom smeru zeleno pali 30 sekundi kasnije, pa nekad možeš da skreneš, a nekad i ne možeš, a nemaš nikakvog "dokaza" sem što gledaš ove kako stoje.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Nekad imas odvojen semafor za levo, ako u Bg ranije bile dodatne zute strelice ( na dve raskrsnoce da ja znam, sad vise nema), a sada bio u NS i tu vidim dodatne zelene strelice koje sam ja tako protimacio