Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)
Re: Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)
Jedna stvar, pre svega verovatnoća da ćeš biti uhvaćen rešava 90% pa i više ovog problema. Ni visina kazne, ni što se neki provlače, ne utiče ni 10%, to su finese.
Ti ako znaš da ćeš sigurno da platiš 1000din više svaku vožnju ako si nepažljiv ili bezobrazan, jednostavno tako nećeš da voziš. Nema veze i ako imaš para, većina ljudi koja ima pare ih i ima jer nisu ni glupi niti bahati.
Veoma je to prosto rešivo, jer su rešile neke zemlje.
E, kada rešiš glavno, onda se baviš finesama, jer će one da izbiju na površinu. Treba da sakrije 365 prekršaja godišnje desetina Darka Lazića, malo teže. Ne postoji toliko velika fijoka.
Ti ako znaš da ćeš sigurno da platiš 1000din više svaku vožnju ako si nepažljiv ili bezobrazan, jednostavno tako nećeš da voziš. Nema veze i ako imaš para, većina ljudi koja ima pare ih i ima jer nisu ni glupi niti bahati.
Veoma je to prosto rešivo, jer su rešile neke zemlje.
E, kada rešiš glavno, onda se baviš finesama, jer će one da izbiju na površinu. Treba da sakrije 365 prekršaja godišnje desetina Darka Lazića, malo teže. Ne postoji toliko velika fijoka.
Na gazeli ima kamera za brzinu, postavili pre mozda godinu, dve, gde su nekada bile kamere za brojanje saobracaja. Pre je bilo 3, sad samo jedna. Rekla mi je bivsa koleginica da je ona ili neko njen dobio kaznu. Ako obratite paznju, svi sad usporavaju tu, ranije nije bilo tako.
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Svi, sem Milosa.
Sent from my CPH2581 using Tapatalk
Sent from my CPH2581 using Tapatalk
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Izmalerisasmo.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Je li prepoznaje neko koji je ovo tačno deo i iz kog pravca? Gde je tako ograđeno isključenje?
Izgleda da je to pre isključenja ka Sajmu, pravac ka NBGD:
https://maps.app.goo.gl/tpY9EW2Dnx4Jz1i37
https://maps.app.goo.gl/tpY9EW2Dnx4Jz1i37
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Kriv sam.
Teska prica...lami napisao: 25 Okt 2025, 08:25 Na gazeli ima kamera za brzinu, postavili pre mozda godinu, dve, gde su nekada bile kamere za brojanje saobracaja. Pre je bilo 3, sad samo jedna. Rekla mi je bivsa koleginica da je ona ili neko njen dobio kaznu. Ako obratite paznju, svi sad usporavaju tu, ranije nije bilo tako.
Ne razumem, mislis da nije tacno? Valjda se svi secamo da su bile 3 odvojene kamere koje su tu bile godinama, sad je tu jedna koja deluje da moze da meri brzinu.
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Ali on ne koristi telefon u vožnju. A to može biti problematično takođe. Jedom sam mislio da me je ispalio za viđanje i hteo da napustim mesto nalaženja jer nije odgovarao 45min na poruku. A on, čovek, ne koristi telefon u vožnji... A išao je auto putem BG - NS.
Čovek za primer!
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Deluje da moze = ne znaci nista.lami napisao: 25 Okt 2025, 17:53 Ne razumem, mislis da nije tacno? Valjda se svi secamo da su bile 3 odvojene kamere koje su tu bile godinama, sad je tu jedna koja deluje da moze da meri brzinu.
Da, mislim da nije tacno jer nikada nisam cuo ni video da je ikome stigla kazna sa Gazele, a da ima kamera stizale bi masovno, i meni bi stgla.
Koliko si maksimalno isao i da li je bas u tom delu? Ne pokriva ceo most. Ka NBG je kamera pred kraj mosta, a ka autokomandi je pred mostarskom petljom.
Послато са SM-S921B помоћу Тапатока
Послато са SM-S921B помоћу Тапатока
- zdushan
- Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
- Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4
Ja idem svaki dan preko oba mosta, brzinom da me biciklista prezre 
Nema snimanja očigledno jer nisam u tvorza
Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Nema snimanja očigledno jer nisam u tvorza

Sent from my SM-S918B using Tapatalk