Plivajuci zamajac ili nesto drugo
Plivajuci zamajac ili nesto drugo
Dobar dan drustvo. Nov sam ovde ali sam precesljao forum uzduz i popreko, kako ovaj tako i jos poneke, obzirom da nisam nasao adekvatne teme resio sam da otvorim novu. Vlasnik sam bmw x3, 2006god, 2.0d 150ks, m47 motor. Imam dilemu, kao sto naslov kaze, da li me muci cuveni plivajuci(ukljucujuci i ostatak seta kvacila) ili nesto drugo. Na autu se pojavljuju vibracije i malo bucnije radi. Vibracije nisu konstantne, recimo pojavi se kad predjem 1500 obrtaja, i kada zaustavljam auto, pri drzenju kvacila i kocnice, znaci na samom zaustavljanju jedno dve sekunde ide vibracija kroz tablu i centralnu reserku ventilacije. Da napomenem da pedala kvacila negde na pola dobija vibraciju. Nema problema pri kretanju, ne trese itd. I zanimljiva stvar je da, kada ukljucim ventilator ta vibracija kroz ventilaciju se ili smanji ili nestane. Izvinjavam se ma duzem postu ali potrudio sam se da sto detaljnije objasnim.
Re: Plivajuci zamajac ili nesto drugo
Tu treba proveriti i nosače motora, dizne, klapnu gasa, anlaser (starter motor).
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Nosaci provereni(vizuelno, simuliranjem kretanja pod rucnom), provericu klapnu, dizne, i ako moze objasnjenje kratko zasto anlaser?
Nekad i to zna da zezne zamajac pa za svaki slučaj proveri. 70e ti je reparacija u najgorem slučaju.