Geely Starray
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Geely Starray
Starray je razvijen prema dizajnerskoj filozofiji Vision Starburst, inspirisano svemirom i estetikom digitalne simfonijske tehnologije. Njegova dinamična karoserija, plutajući krov i široka silueta spajaju funkcionalnost sa estetikom, donoseći inovacije koje pomeraju granice udobnosti, sigurnosti i performansi na novi nivo.
Geely Starray opremljen je suvremenim 1,5-litrenim turbo benzinskim motorom, razvijenim u saradnji sa Volvom, koji oslobađa snagu od 174 KS i obrtni momenat od 290 Nm. Ovaj motor uparen je sa sofisticiranim 7-stepenim menjačem sa dvostrukom kvačilom (DCT), koji omogućuje brzo i glatko menjanje brzina, poboljšavajući ekonomičnost potrošnje goriva i obogaćujući uživanje u vožnji.
Novi Starray privlači pažnju svojom uverljivom kombinacijom modernog dizajna, napredne tehnologije i pristupačne cene, dostupne već od 32.990 eura.
https://www.garaza.rs/geely-najavljuje- ... o-trziste/
Posetite www.garaza.rs !
Re: Geely Starray
Pretpostavljam isti motor koji ide u Coolray.
Zar je dozvoljeno u deklaracijama u Srbiji navoditi samo NEDC potrošnju ? A ne napisati i po WLTP ?
Bar je tako na sajtu uvoznika, za ovaj model ( Starray ).
"Potrošnja goriva – kombinovana (l/100 km) 6,8 (NEDC)"
Za Coolray su na sajtu napisali samo cifru deklarisane prosečne potrošnje ( 5,8 ), bez naznake da li je to NEDC ili WLTP, ali je očito da je to NEDC. Jer, na sajtu Agencije za bezbednost saobraćaja je za sva vozila ( pa i za to vozilo ), naveden samo WLTP podatak i on za Coolray iznosi 7,4.
https://www.abs.gov.rs/static/uploads/1 ... a-2024.pdf
Ne razumem čemu ovo dovodjenje u zabludu kupaca u Srbiji od strane ( slovenačkog ) uvoznika za Srbiju?
Je li treba da mu neko podnese prijavu, pa da bi u Srbiji poštovao zakone Republike Srbije ?
A u onom "vodiču" ( za koji sam naveo link ) mu to i lepo piše ( da mora da se navede po WLTP ).
Bar je tako na sajtu uvoznika, za ovaj model ( Starray ).
"Potrošnja goriva – kombinovana (l/100 km) 6,8 (NEDC)"
Za Coolray su na sajtu napisali samo cifru deklarisane prosečne potrošnje ( 5,8 ), bez naznake da li je to NEDC ili WLTP, ali je očito da je to NEDC. Jer, na sajtu Agencije za bezbednost saobraćaja je za sva vozila ( pa i za to vozilo ), naveden samo WLTP podatak i on za Coolray iznosi 7,4.
https://www.abs.gov.rs/static/uploads/1 ... a-2024.pdf
Ne razumem čemu ovo dovodjenje u zabludu kupaca u Srbiji od strane ( slovenačkog ) uvoznika za Srbiju?
Je li treba da mu neko podnese prijavu, pa da bi u Srbiji poštovao zakone Republike Srbije ?
A u onom "vodiču" ( za koji sam naveo link ) mu to i lepo piše ( da mora da se navede po WLTP ).
- trojanac
- Editor in Chief
- Kontakt:
Da. U pitanju je motor pod oznakom BHE15-EFZ. https://mymotorlist.com/engines/geely/bhe15-efz/
Na nekim drugim tržištima se ovaj model nudi i sa 2.0-litarskim turbo benzisnkim agregatom snage 218KS i 325Nm. Kod nas te verzije, makar za sada, nema.
Posetite www.garaza.rs !
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- trojanac
- Editor in Chief
- Kontakt:
Družimo se ovaj vikend. Naravno 2.0 i najviši paket opreme. Mogu reći da su utisci vrlo pozitivni. Može se naći i neki nedostatak, ali ima i puno toga što mi se dopada.
Posetite www.garaza.rs !
Ovo predpostavljam da je po dimenzijama konkurent BYD Seal u dm-i?
Jesi imao priliku da probas BYD da ih uporedis?
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Barem ima skoro krstene gume, kod nas su cesto na nekim nepoznatim kina brandovima.trojanac napisao: 12 Okt 2025, 20:23 IMG_4042.JPG
Družimo se ovaj vikend. Naravno 2.0 i najviši paket opreme. Mogu reći da su utisci vrlo pozitivni. Može se naći i neki nedostatak, ali ima i puno toga što mi se dopada.
- trojanac
- Editor in Chief
- Kontakt:
Kažu biće.Rolla napisao:Ovo predpostavljam da je po dimenzijama konkurent BYD Seal u dm-i?
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Posetite www.garaza.rs !
Najjači paket, a stakla nisu čak ni tonirana 
- trojanac
- Editor in Chief
- Kontakt:
Moguće da sam pogrešio. Videh da ima panoramu pa me to podstaklo da pomislim da je najviši paket. Proveriću.
Posetite www.garaza.rs !
- trojanac
- Editor in Chief
- Kontakt:
GF je oprema. Niži paket od dva ponuđena za 2.0 motor.
1.5 ima još par komada na zalihama, ali nije ga više moguće poručiti.
Što se stakala tiče, moguće da nisu tonirana. Ne nalazim nigde taj podatak. Moguće i da se ne primeti jer je bio osunčan sa te strane.
1.5 ima još par komada na zalihama, ali nije ga više moguće poručiti.
Što se stakala tiče, moguće da nisu tonirana. Ne nalazim nigde taj podatak. Moguće i da se ne primeti jer je bio osunčan sa te strane.
Posetite www.garaza.rs !
- mix024
- Pridružio se: 25 Apr 2012, 22:12
- Garaža: VW Caddy 2.0 TDI 150 KS
Meni se vizuelno ovaj automobil baš sviđa, osim preteranih izduva u svakoj varijanti opreme.
Nisam još imao direktnog kontakta sa njim i baš me interesuju utisci.
Nisam još imao direktnog kontakta sa njim i baš me interesuju utisci.