Poštene fabrike zovu na opozive čak i posle isteka garancije. No malo je poštenih danas... nakon 100.000 km su uglavnom puste želje da neko nešto uvaži kao svoju grešku.OMP napisao: 17 Jan 2024, 13:51 Ok za neku fabricku gresku ali opet i to je pitanje posto ne moraju biti vezane za tako malu km ili vremenski rok, sta ako se greske odrazavaju posle 50 ili 100k km tj duzeg vremena eksploatacije
Cena servisa
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Re: Cena servisa
Negde sam citao za bmw n47 motore prvih serija da su se problemi sa lancem poceli javljati posle 100k km i da je fabrika opozivala sve u garanciji na preventivnu zamenu lanaca e sad koliko je km i god. bila ta garancija ne znam
- zdushan
- Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
- Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4
Mene su zvali za airbag na Corolli kad je bila 13god stara.
Posle Toyota ovo ono...
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Posle Toyota ovo ono...
As of early February 2023, to date, there have been 24 deaths and more than 400 injuries due to dangerous Takata airbags.
Kad je teško - Bax !
Kako to funkcioniše? Prvi put čujem za tako nešto.ljuba napisao:Inace u NL ne mogu da te primoraju da radis servise u ovlastenom da bi zadrzao garanciju...
Sent from my M2007J3SG using Tapatalk
- 123456
- Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
- Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna
Ima neka direktiva na nivou EU, nije samo u Holandiji.
Jedino ne znam kako u praksi funkcioniše.
Poslano z mojega RMX3241 z uporabo Tapatalk
Jedino ne znam kako u praksi funkcioniše.
Kako to mislis kako to funkcionise?
https://www.bovag.nl/veelgestelde-vrage ... ienst=noneDa, na osnovu evropskih propisa možete dati automobil na održavanje u firmi po vašem izboru, a da to ne ugrožava vaše pravo na garanciju proizvođača. Uslov je da auto-kompanija vrši održavanje u skladu sa specifikacijama i smernicama proizvođača. Sa kompanijom BOVAG možete biti sigurni da je to u redu.
Da li postoji nešto sa automobilom što je pokriveno garancijom proizvođača? Tada je neophodno da se obratite prodavcu brenda da biste rešili ovaj problem sa garancijom. Prodavac je predstavnik i kontakt osoba tog proizvođača automobila i to se odnosi na garanciju proizvođača koju izdaje brend.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
U USA je isto.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Probaj da servisiraš nešto od John Deere proizvoda u malom servisu u nedođiji.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Radio i ja opozive za 2 vazdušna jastuka za yaris, suvozački za almeru (vozački već rađen u Moskvi). Na avensisu je rađen neki opoziv za nešto u rezervoaru, drugaru na aurisu menjali sad skoro mislim benzinsku pumpu (ovo bih morao proveriti)...zdushan napisao:Mene su zvali za airbag na Corolli kad je bila 13god stara.
Posle Toyota ovo ono...
Uglavnom kod japanaca ima tih opoziva koji nikada ne zastarevaju.
Sent from my motorola edge 30 ultra using Tapatalk
Takodje isto iskustvo sa Japancima.
Iznenadjujuce jeftin servis za Hondu. Ja za 1.0 tsi u Skodi platih oko 200 evra zamenu ulja i filtera.
Iznenadjujuce jeftin servis za Hondu. Ja za 1.0 tsi u Skodi platih oko 200 evra zamenu ulja i filtera.
- 123456
Ovo su vam cene prvih 5 servisa u ovlašćenom
Toyota RAV4 HEV 1550 EUR (15.000 km / 1 god)
Nissan X-trail HEV 1635 EUR (15.000 km / 1 god)
Mazda CX60 PHEV 1300 EUR (20.000 km / 1 god)
Honda CRV eHEV 1300 EUR (20.000 km / 1 god)
Dal su jedino u Nissan-u najpametniji, pa menjaju filter kabine na svakom servisu. Ostalo slično.
Toyota RAV4 HEV 1550 EUR (15.000 km / 1 god)
Nissan X-trail HEV 1635 EUR (15.000 km / 1 god)
Mazda CX60 PHEV 1300 EUR (20.000 km / 1 god)
Honda CRV eHEV 1300 EUR (20.000 km / 1 god)
Dal su jedino u Nissan-u najpametniji, pa menjaju filter kabine na svakom servisu. Ostalo slično.
Honda na svakom servisu menja sve filtere.
A ako pogledaš Toyotin plan održavanja, videćeš da je filter klime predvidjen na svakom drugom (tj, svake 2 godine ili svakih 30 kkm), a filter vazduha na svakom četvrtom (svake 4 godine ili svakih 60 kkm).
Tako piše “u planu”. A realnost je da ih (u Srbiji) menjaju duplo češće nego plan kaže.
A ako pogledaš Toyotin plan održavanja, videćeš da je filter klime predvidjen na svakom drugom (tj, svake 2 godine ili svakih 30 kkm), a filter vazduha na svakom četvrtom (svake 4 godine ili svakih 60 kkm).
Tako piše “u planu”. A realnost je da ih (u Srbiji) menjaju duplo češće nego plan kaže.
- 123456
Da, tako je za Toyotu.
Honda na svakom drugom filter kabine po planu održavanja. Ne na svakom. Možda tebi menjaju ali po planu je na 2 god.
Honda na svakom drugom filter kabine po planu održavanja. Ne na svakom. Možda tebi menjaju ali po planu je na 2 god.
Poslednja izmena od 123456 u 18 Jan 2024, 12:12, izmenjeno 2 puta ukupno.